Ο τουρκικός πύραυλος κατά πλοίων επιφανείας Atmaca περνά τις τελικές δοκιμές

Freepen.gr - Η Τουρκία πραγματοποίησε την τελευταία δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς κατά στόχων επιφανείας Atmaca την Παρασκευή. "Ο αντιπλοϊκός πυραύλος Atmaca, το χαλύβδινο σπαθί της πατρίδας μας, έχει χτυπήσει ένα πλοίο-στόχο κατά την τελευταία δοκιμή σήμερα, προτού τεθεί σε λειτουργία", δημοσίευσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Twitter, επισυνάπτοντας ένα βίντεο 58 δευτερολέπτων που δείχνει τη δοκιμαστική πυροδότησητον πύραυλο Atmaca. 

Ο πύραυλος Atmaca επιδιώκεται να αντικαταστήσει τον Harpoon που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ, στο οπλοστάσιο του τουρκικού στρατού ως μέρος μιας εκστρατείας για τον απογαλακτισμό της αμυντικής υποδομής της Τουρκίας από την υπερβολική εξάρτηση από τον εξοπλισμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.  

Κατασκευασμένος από τη Roketsan, ο Atmaca είναι πύραυλος υψηλής ακρίβειας, μεγάλης εμβέλειας, επιφάνειας - επιφάνειας, που μπορεί να ενσωματωθεί σε περιπολικά σκάφη, φρεγάτες και κορβέτες. Έχει εμβέλεια άνω των 200 χιλιομέτρων, θέτοντας απειλή σε στόχους πολύ έξω από το οπτικό εύρος.  

Παρέχει επίσης δυνατότητα ενημέρωσης στόχου, επανάληψης και αποστολής αποστολής μέσω σύγχρονου συνδέσμου δεδομένων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail