Alpagu: Η Τουρκία δοκίμασε το εγχώριο drone-καμικάζι!

Freepen.gr - Ένα νέο τουρκικής κατασκευής drone που ονομάζεται Alpagu πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του δοκιμή πυρός, ανέφερε η Hürriyet Daily News το Σάββατο.

Σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε από την Τουρκική Αρχή Αμυντικών Βιομηχανιών, το «Alpagu πέτυχε τον στόχο του με πλήρη ακρίβεια στη δοκιμή πυροβολισμού που πραγματοποιήθηκε στο Σκοπευτήριο Ακσαράι».

«Μετά την απογείωση», πρόσθεσε η δήλωση, «το Alpagu, που πέταξε για περίπου 10 λεπτά, ακολούθησε τον στόχο μέσω λογισμικού παρακολούθησης εικόνων. Χωρίς ανίχνευση μέχρι την τελευταία στιγμή, το Alpagu κατέστρεψε τον στόχο του με τα πυρομαχικά πάνω του».

Το σταθερό πτερύγιο του Alpagu αναπτύχθηκε από την τουρκική αμυντική εταιρεία STM.

Το Alpagu είναι ένα πολεμικό πυροβόλο (γνωστό και ως καμικάζι ή drone «αυτοκτονίας» ). Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του STM, το drone "έχει σχεδιαστεί τόσο για αναγνώριση όσο και για επίβλεψη και για εντυπωσιακούς στόχους έξω από την οπτική γωνία με υψηλή ακρίβεια, μπορεί να μεταφερθεί από έναν μόνο στρατιώτη λειτουργώντας αυτόνομα ή με τηλεχειριστήριο".

Το αεροσκάφος ζυγίζει λιγότερο από 2 κιλά (4,5 κιλά) αλλά μπορεί να μεταφέρει σημαντική ποσότητα εκρηκτικών. Ο κατασκευαστής επιδεικνύει την τεχνητή νοημοσύνη του, τις δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας, την ταχύτητα κατάδυσης, τη χαμηλή διατομή ραντάρ και την υποτιθέμενη ικανότητά του να πλήττει στόχους υψηλής αξίας με μεγάλη ακρίβεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail