Και η κοροϊδία συνεχίζεται: Η ΕΕ θα δώσει 3,6 δισ δολάρια στην Τουρκία για τους μετανάστες

facebook.com/EuropeanCommission
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει με 3 δισεκατομμύρια ευρώ (3,6 δισεκατομμύρια δολάρια) την Τουρκία για να στηρίξει τα τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες που φιλοξενεί, δήλωσε την Παρασκευή η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

«Στο μέλλον, σκοπεύουμε να διαθέσουμε επιπλέον 3 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουμε τους πρόσφυγες στην Τουρκία έως το 2024», δήλωσε η von der Leyen μετά από μια σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Επιπλέον, θα υποστηρίξουμε την Τουρκία για τη διαχείριση της μετανάστευσης στα ανατολικά της σύνορα», είπε.

Το ότι η Τουρκία είναι ένα κράτος - διακινητής και με φτηνές πτήσεις ταξιδεύουν μετανάστες που ύστερα φιλοδοξούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα και να κατευθυνθούν σε άλλες χώρες, δεν το βλέπουν στις Βρυξέλλες. Ούτε επίσης βλέπουν πως η Τουρκία υποδαύλισε τον πόλεμο στη Συρία και έχει υπό την εντολή της αμέτρητους εξτρεμιστές μισθοφόρους.

Το 2016, η Τουρκία και η ΕΕ συμφώνησαν για τη μείωση της εισροής Σύριων προσφύγων στην Ελλάδα. Βάσει της συμφωνίας, η ΕΕ υποσχέθηκε βοήθεια ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία, η οποία επρόκειτο να χορηγηθεί σε δύο δόσεις, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για έργα που βοηθούν τους μετανάστες. Αν και η Τουρκία έχει λάβει την πρώτη δόση, αναμένει τη δεύτερη.

Η Τουρκία κατηγόρησε επανειλημμένα την ΕΕ ότι δεν εκπλήρωσε την υπόσχεσή της.

Μετά την τελευταία σύνοδο κορυφής για την Τουρκία, οι ηγέτες της ΕΕ κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να υποβάλει χωρίς καθυστέρηση επίσημες προτάσεις για τη συνέχιση της χρηματοδότησης για τους Σύριους πρόσφυγες και τις κοινότητες υποδοχής στην Τουρκία».

Αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς κάνουν οι ελληνικές αντιπροσωπείες σε αυτές τις συνόδους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail