Η Ταϊβάν έθεσε σε ετοιμότητα πυραύλους αεράμυνας βλέποντας 28 κινέζικα πολεμικά αεροσκάφη σε άσκηση

Η πολεμική αεροπορία του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) πέταξε 28 πολεμικά αεροπλάνα την Τρίτη για να πραγματοποιήσει άσκηση γύρω από την Ταϊβάν στην οποία το νησιωτικό κράτος ανταποκρίθηκε εκδίδοντας ραδιοφωνικές προειδοποιήσεις και αναπτύσσοντας πυραύλους.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, Global Times σχολίασαν ότι «η άσκηση δείχνει ισχυρότερο έλεγχο στα στενά της Ταϊβάν από τον PLA και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στους αποσχιστές της Ταϊβάν και τη δραστηριότητα ενός αμερικανικού αεροπλανοφόρου κοντά στην περιοχή».

«Συνολικά 28 αεροσκάφη PLA, δηλαδή 14 μαχητικά αεροσκάφη J-16, 6 μαχητικά αεροσκάφη J-11, τέσσερα βομβαρδιστικά H-6, δύο αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης KJ-500, ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου Y-8 και ένα αντι-Υ-8 ανθυποβρυχιακού πολέμου, εισήλθαν στη νοτιοδυτική ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας της Ταϊβάν την Τρίτη», δήλωσε η Global Times, επικαλούμενη τις αμυντικές αρχές του νησιού, αλλά όχι τις κινεζικές αρχές.

Το υπουργείο άμυνας της Ταϊβάν δημοσίευσε στον ιστότοπό του ότι απάντησε στην πτήση των κινεζικών αεροσκαφών εκδίδοντας ραδιοφωνική προειδοποίηση και αναπτύσσοντας πυραύλους.

Ορισμένες αναφορές συνέδεσαν την άσκηση PLA με τη σύνοδο κορυφής της G7, η οποία έληξε την Κυριακή και εξέδωσε ανακοίνωση για την υποστήριξη της κυβέρνησης της Ταϊβάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail