Στο τελικό στάδιο οι δοκιμές του υπερηχητικού πυραύλου Zircon

Freepen.gr - Ο υπερηχητικός πύραυλος Zircon (Tsirkon) της Ρωσίας που θα εξοπλίσει υποβρύχια και πλοία επιφανείας βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών.

"Οι δοκιμές συνεχίζονται όπως έχει προγραμματιστεί και βρίσκονται στο τελικό στάδιο", ανέφερε ο Vladimir Pospelov, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της στρατιωτικής-βιομηχανικής επιτροπής και μέλος του ναυτικού συμβουλίου υπό την κυβέρνηση της Ρωσίας, ανέφερε το RIA Novosti.

Τον Μάρτιο, μια πηγή στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα είπε στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι οι δοκιμές πτήσης του Zircon είχαν ολοκληρωθεί. Οι κρατικές δοκιμές ξεκίνησαν νωρίτερα αυτό το μήνα.

Δύο εκτοξεύσεις του πυραύλου από ένα υποβρύχιο θα πραγματοποιηθούν φέτος. Οι κρατικές δοκιμές του ίδιου έχουν προγραμματιστεί για το 2022. Οι σειριακές παραδόσεις του πυραύλου θα ξεκινήσουν επίσης το επόμενο έτος.

Τον Οκτώβριο του 2020, η φρεγάτα Ναύαρχος Γκόρσκοφ εκτόξευσε για πρώτη φορά ένα Ζιργκόν σε ένα θαλάσσιο στόχο στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Ο υπερηχητικός πύραυλος Zircon 3M-22 μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 9 Mach και να πετάξει σε υψόμετρο 30-40 km όπου η εμβέλεια και η ταχύτητα αυξάνονται καθώς η αντίσταση του αέρα είναι μικρότερη. Οι ειδικοί εκτιμούν το ωφέλιμο φορτίο στα 300-400 κιλά και το μήκος του πυραύλου στα 8-10 μέτρα. Ο πύραυλος πρόκειται να πυροδοτηθεί από καθολικούς κάθετους εκτοξευτές 3S-14 σε πολεμικά πλοία και υποβρύχια και από κινητούς παράκτιους εκτοξευτές πυραύλων Bastion.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail