Από: menshouse.gr
Φανταστείτε αυτά τα λεφτά να μην τους λείψουν και να έχουν σκοπό να τα ξοδέψουν όλα στην Ελλάδα. Όχι μόνο στη διαμονή τους, μα και σε ψώνια, σε αγορές από μαγαζιά σε παρακείμενα νησιά. Πόσα πολλά θα σήμαινε αυτό για την ελληνική οικονομία σε ένα καλοκαίρι που μπορεί να είναι το πρώτο covid-free μετά από 2 σεζόν;
Ο λόγος για τον Σκορπιό, το νησί που οι Ριμπολόβλεφ έχουν στην κατοχή τους και μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσαν για δικές τους εξορμήσεις είτε φιλοξενούσαν ανά περιπτώσεις φίλους μεγιστάνες ή μπορεί να το νοίκιαζαν σε 1-2 οικογένειες επιχειρηματιών.
Από το καλοκαίρι του 2023 το αργότερο, ίσως και του 2022, ο Σκορπιός δε θα υπάρχει για να φιλοξενεί μόνο τέτοιο αριθμό ατόμων ούτε για να φέρνει με ελικόπτερο τον Καραφώτη ο Ριμπολόβλεφ και να τον έχει να τραγουδάει μόνο για χάρη του.
Σε 2 χρόνια το νησί θα συγκεντρώνει τουλάχιστον 10 πολύ βαρβάτες τσέπες και καμιά 50αριά λιγότερο βαρβάτες, αλλά όλες τους με διάθεση να ξοδέψουν άφθονο χρήμα.
Ένα 5άστερο ξενοδοχείο πιο πάνω κι από τα 5άστερα, με χωρητικότητα 84 κλινών και τουλάχιστον 20 μεγάλες βίλες θα καλύψουν μια έκταση 20.000 τ.μ. μαζί με αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου, εκκλησία, θερμοκήπιο, ελικοδρόμιο, κτήριο υποδοχής και αποχώρησης, τεχνητή λίμνη, αμφιθέατρο, αμπελώνες, κέντρο σπα, κινηματογράφο και σαφώς καταστήματα εστίασης. Μια από τις βίλες θα βρίσκεται πιο απομονωμένη πάνω στο λόφο για να προσφέρει θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και θα υπάρχουν γενικά διαβαθμίσεις ως προς την ενοικίαση.
Όλα τα παραπάνω θα συνθέσουν τη δημιουργία ενός VIP Exclusive Club, το μεγαλύτερο της Μεσογείου, όπου θα συρρέουν άνθρωποι από το υψηλότερο οικονομικό στάτους του πλανήτη για να διαμένουν είτε για ψυχαγωγία είτε ακόμα και για επιχειρηματικές συναντήσεις.
Εκτιμάται ότι η ενοικίαση μιας βίλας στον Σκορπιό για μια εβδομάδα μπορεί να φτάσει ως και το 1 εκατομμύριο, το οποίο αν πολλαπλασιαστεί επί 40 για παράδειγμα, μιλάμε για ποσό 40 εκατομμυρίων μέσα σε μόνο μία εβδομάδα. Κι αυτό είναι το άμεσο εκτιμώμενο κέρδος.
Αν προστεθούν τα έσοδα στα καταστήματα που θα υπάρχουν εκεί, τα έσοδα από τις ενοικιάσεις σκαφών και τα έσοδα από αγορές σε μαγαζιά σε παρακείμενα νησιά, όπως η Λευκάδα, ή στα παράλια της ηπειρωτικής χώρας, όπως στα Σύβοτα και την Πάργα, ίσως μιλάμε για μια βιομηχανία, για μια επιχείρηση με τρελό τζίρο που θα αποφέρει ένα σημαντικό μέρος εξ αυτών στο ελληνικό κράτος.
Η όλη επένδυση αναμένεται να υλοποιηθεί από την ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ και το συνολικό της κόστος θα ξεπεράσει τα 165 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την κατασκευή στο ξενοδοχείο και τις βίλες έχει αναλάβει η νορβηγική Snøhetta, η οποία έφτιαξε τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το εντυπωσιακό κτήριο της Le Monde στο Παρίσι, την Όπερα της Νορβηγίας, το campus της Ford και το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο, στη νοτιοδυτική ακτή της χώρας, στα 5 μέτρα μέσα στο νερό!
Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι αυτό το πρότζεκτ θα δημιουργήσει άμεσα 130 νέες θέσεις εργασίας χωρίς να καταστρατηγεί τις περιβαλλοντικές ανάγκες, καθώς έχει βιοκλιματικό σχεδιασμό και τα σχέδια αποτυπώνουν απόλυτο σεβασμό προς το οικοσύστημα του νησιού, όπου άλλωστε υπάρχουν ζώνες οι οποίες θα μείνουν άθικτες.
Το επίσης άξιο αναφοράς είναι πως ο Σκορπιός μπορεί να αποτελέσει τη διώρυγα του πλούτου για όλη τη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο, καθώς τα γύρω μεγάλα νησιά έχουν τέτοιες ομορφιές που μπορεί να «αναγκάσουν» τον οποιονδήποτε εκατομμυριούχο να επεκτείνει την παραμονή του στην περιοχή για περισσότερες μέρες και να ανακαλύψει ομορφιές ή να ερευνήσει πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες σε μια χώρα που ο τουρισμός της θα είναι καταπιεσμένος ελέω πανδημίας και σε εκείνο το χρονικό σημείο αναμένεται να «ξεσπάσει»!
Αν σε αυτή την εικόνα μπει και το μεγαλύτερο κάδρο που αφορά στην επένδυση στο Ελληνικό που τότε έχει προχωρήσει αρκετά, συν την αναβάθμιση της αθηναϊκής ριβιέρας, θα έχουμε δύο πόλους προσέλκυσης επιχειρηματιών που είτε έρθουν για διακοπές είτε για δουλειές, θα βρουν αρκετούς λόγους να έρθουν ξανά και ξανά.