ΕΕ και Τουρκία "μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε"

Εδώ και χρόνια αναζητείται ποια πολιτική πρέπει να υιοθετήσει η ΕΕ έναντι της Τουρκίας. Το δίλημμα έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της επιθετικής εξωτερικής πολιτικής και της αυταρχικής εσωτερικής πολιτικής που ακολουθεί ο Ερντογάν. 

Οι σχέσεις με την Τουρκία έχουν επιδεινωθεί σημαντικά φτάνοντας και στην αποβολή, από το να είναι υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ ως αντικείμενο απειλούμενων ευρωπαϊκών κυρώσεων. 

Αυτές οι περίπλοκες σχέσεις και η προσπάθεια και των δύο πλευρών να συγκρατήσουν τη ρήξη, έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον Ελληνισμό. Η έλλειψη ολοκληρωμένης λύσης σε αυτές τις διαφορές επιτρέπει στην Τουρκία να υπονομεύσει τη σταθερότητα στο στρατηγικό περιβάλλον του Ελληνισμού και να απειλεί να βλάψει τα ελληνικά συμφέροντα, ιδίως όσον αφορά την αποκλειστική οικονομική ζώνη στη Μεσόγειο και τη μεταφορά φυσικού αερίου. 

Ως εκ τούτου, το "μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε" φαίνεται τελείως αντιπαραγωγική πολιτική.

Δημήτρης Τσαϊλάς
υποναύαρχος ε.α.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail