Νέα αρπαγή α λα Οτσαλάν στην Κένυα: Η ΜΙΤ άρπαξε ανιψιό του Γκιουλέν!

Freepen.gr - Οι Τούρκοι κατάσκοποι συνέλαβαν και επέστρεψαν στην Τουρκία έναν ανιψιό του Fethullah Gülen, ο οποίος κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το Anadolu ανέφερε ότι ο Selahattin Gülen, που ζούσε στην Κένυα, επανήλθε στην Τουρκία από πράκτορες του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT), αναφέροντας ανώνυμες πηγές ασφαλείας, αλλά δεν ανέφερε σε ποια χώρα συνελήφθη.

Το πρακτορείο δημοσίευσε μια φωτογραφία του κρατούμενου σε χειροπέδες με τουρκική σημαία και στις δύο πλευρές, αλλά δεν ανέφερε εάν η επιχείρηση MİT πραγματοποιήθηκε με τον συντονισμό της χώρας υποδοχής.

Στις 19 Μαΐου, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σε τηλεοπτικά σχόλια ότι πρόσφατα συνελήφθη ένα σημαντικό μέλος της «FETÖ».

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του Ερντογάν, η σύζυγος του Selahattin Gülen, Seriyye, κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο είπε ότι ο σύζυγός της εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου στην Κένυα, όπου ζει τους τελευταίους επτά μήνες.

«Δεν έχω ακούσει νέα από αυτόν [από τις 3 Μαΐου]. … Σε αυτό το σημείο, δεν ξέρω πώς, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό να έχει απαχθεί [από ανθρώπους που εργάζονταν για την κυβέρνηση] και μεταφερθεί στην Τουρκία στις 5 Μαΐου», είπε.

Ο αδελφός του Selahattin Gülen, Kemal Gülen, δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής που είναι επίσης στην εξορία, έγραψε στο Twitter ότι ο αδερφός του απήχθη στην Κένυα και μεταφέρθηκε αναγκαστικά στην Τουρκία παρά το γεγονός ότι τα δικαστήρια της Κένυας είχαν αποφανθεί κατά της έκδοσής του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail