Η Τουρκία ανέστειλε την απόσυρση των μισθοφόρων από τη Λιβύη

Freepen.gr - Την Τρίτη, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφερε ότι ο επαναπατρισμός Σύριων μαχητών από τη Λιβύη έχει ανασταλεί εντελώς από την Τουρκία.

Πρόσθεσε ότι η αναστολή πυροδότησε μια κατάσταση δυσαρέσκειας μεταξύ αυτών των μισθοφόρων, καθώς απαιτούν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη το συντομότερο δυνατό.

Οι πηγές του SOHR ανέφεραν ότι μόνο ένας μικρός αριθμός μισθοφόρων κατάφερε να επιστρέψει στη Συρία, αφού υπέβαλε ιατρικές αναφορές. Καθώς και μερικοί από αυτούς δωροδοκούν τους ηγέτες των πολιτοφυλακών τους για να απολυθούν.

Τον περασμένο μήνα, το SOHR ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση έστειλε μια νέα παρτίδα 380 Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη. «Υπάρχουν ακόμη περισσότεροι από 6.630 μισθοφόροι στη Λιβύη, εν μέσω των τουρκικών προθέσεων να διατηρήσουν ομάδες μισθοφόρων από τη Συρία μαχητών στη Λιβύη για την προστασία των τουρκικών συμφερόντων», κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail