Η Ινδία παραλαμβάνει μέσα στο 2021 το πρώτο σύνταγμα αεροπορικής άμυνας S-400

Sergei Malgavko/TASS
Freepen.gr - Η Ινδία θα παραλάβει το πρώτο σύνταγμα ρωσικών πυραυλικών συστημάτων επιφανείας-αέρος S-400 έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο Πρέσβης της Ινδίας στη Ρωσία, Bala Venkatesh Varma σε ενημέρωση την Πέμπτη.

"Το πρώτο σύνταγμα θα φτάσει στην Ινδία έως το τέλος του έτους", είπε, προσθέτοντας ότι η σύμβαση υλοποιείται σε εφαρμογή σύμφωνα με το χρονικό πλαίσιο.

Το Νέο Δελχί ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αγοράσει ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 το 2015. Ένα συμβόλαιο 5,43 δισ. δολαρίων για την παράδοση πέντε συνόλων συνθετικών πυραυλικών συστημάτων S-400 «Triumf» υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ινδία τον Οκτώβριο του 2018.

Το S-400 «Triumf» της Ρωσίας είναι το τελευταίο πυραυλικό σύστημα επιφανείας-αέρος μεγάλης και μεσαίας εμβέλειας που τέθηκε σε λειτουργία το 2007. Έχει σχεδιαστεί για την καταστροφή στρατηγικών και τακτικών αεροσκαφών, βαλλιστικών βλημάτων και πυραύλων κρουζ, υπερηχητικών όπλων και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε επίγειες εγκαταστάσεις. Το S-400 μπορεί να προσελκύσει στόχους σε απόσταση έως 400 km και σε υψόμετρο έως και 30 km υπό έντονα εχθρικά πυρά και ηλεκτρονικές παρεμβολές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail