Reuters: Ελλάδα κι Ισραήλ υπέγραψαν τη μεγαλύτερη ως τώρα αμυντική συμφωνία

Φωτογραφία από την υπογραφή της συμφωνίας / Israeli mod
Freepen.gr - Ελλάδα κι Ισραήλ υπέγραψαν τη μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία, για την οποία το Ισραήλ δήλωσε την Κυριακή ότι θα ενισχύσει τους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, ενώ το ισραηλινό υπουργείο άμυνας μιλά για γιναντιαίο ντιλ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει σύμβαση ύψους 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ίδρυση και λειτουργία Εκπαιδευτικού Κέντρου για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία από τον ισραηλινό αμυντικό εργολάβο Elbit Systems (ESLT.Τα) για περίοδο 22 ετών, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Το εκπαιδευτικό κέντρο θα διαμορφωθεί με βάση την Ακαδημία πτήσεων του Ισραήλ και θα είναι εξοπλισμένο με εκπαιδευτικά αεροσκάφη 10 M-346 που παράγονται από την ιταλική εταιρεία Leonardo (LDOF.Μι), ανέφερε το υπουργείο.

Η Elbit θα προμηθεύσει κιτ για την αναβάθμιση και λειτουργία των αεροσκαφών T-6 της Ελλάδας και θα παρέχει επίσης εκπαίδευση, προσομοιωτές και υλικοτεχνική υποστήριξη.

"Είμαι βέβαιος ότι (αυτό το πρόγραμμα) θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες και θα ενισχύσει τις οικονομίες του Ισραήλ και της Ελλάδας και έτσι η εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας θα εμβαθύνει σε αμυντικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο", δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς.

Η ανακοίνωση ακολουθεί συνάντηση στην Κύπρο την Παρασκευή μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών των ΗΑΕ, της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, οι οποίοι συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία μεταξύ των χωρών τους.

----

Εγγραφείτε στο κανάλι της "Μέσης Γραμμής" στο Youtube

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail