Ρωσικό MiG-31 συνόδευσε...ευγενικά αναγνωριστικό των ΗΠΑ στην Απω Ανατολή

Freepen.gr - Ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 της Ρωσίας απογειώθηκε για να συνοδεύσει αμερικανικό αεροσκάφος αναγνώρισης RC-135 πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής της χερσονήσου της Καμτσάτκα, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σε δήλωση την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, τα ρωσικά συστήματα ελέγχου του εναέριου χώρου ανίχνευσαν έναν εναέριο στόχο που πετούσε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό προς τα σύνορα της Ρωσίας.

"Ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 απογειώθηκε από ένα αεροδρόμιο στην περιοχή της Καμτσάτκα για να εντοπίσει και να συνοδεύσει το αεροπλάνο. Το πλήρωμα το αναγνώρισε ως αεροσκάφος αναγνώρισης RC-135 των ΗΠΑ", ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι το αεροπλάνο είχε εμποδιστεί να παραβιάσει τα ρωσικά σύνορα.

Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η πτήση του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου. Το αεροπλάνο επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail