Μηνύσεις, θεωρίες, αστυνομίες, συλλήψεις, διώξεις για ένα θέμα... υγείας! Θλιβερό

GiselaFotografie / pixabay
Παρακολουθώ με θλίψη το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα. Δυστυχώς ακόμη προσεγγίζουμε ένα θέμα υγείας με αστυνομικά και ποινικά κριτήρια. Διαχωρίζουμε τους ανθρώπους σε κατηγορίες. Αρνητές, μπολιασμένοι κ.ο.κ.. Είμαστε πρώτοι στην κατάκριση και την απόδοση χαρακτηρισμών.

Του Στρατή Μαζίδη

Όλα ξεκινούν από την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, η οποία έχει χάσει την μπάλα διότι εξαρχής επέλεξε την πολιτική-επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και όχι την υγειονομική. Και τώρα υποχρεώνει τους πολίτες να πράξουν επώδυνες ιατρικές πράξεις. Πάνε περίπατο τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Και ενός κακού μύρια έπονται. Μονταρισμένες δηλώσεις τάχα αρπαγής παιδιών από τα σπίτια τους και ένα σωρό άλλα που έρχονται να αμαυρώσουν ακόμη κι όσους παραθέτουν σοβαρούς προβληματισμούς.

Και τι βλέπουμε; Καταλήψεις, μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών, κόντρα μηνύσεις, συλλήψεις, διώξεις, αστυνόμους, κτλ. Τι θλιβερό. Τι κατάπτωση. Τι παρακμή. Την ίδια ώρα βέβαια φονιάδες και εκτελεστές κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η μάχη για την υγεία κερδίζεται με υποδομές, με εμπιστοσύνη, με συνεργασία, με θετική ψυχολογία, με αίσθημα ευθύνης.

Εμείς όμως επιλέγουμε για ακόμη μια φορά να βγάλουμε τα μάτια μας μεταξύ μας. Κρίμα γιατί μπορούσαμε και καλύτερα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail