Πέντε χώρες του ΝΑΤΟ διεξάγουν συνομιλίες για την υποστήριξη της Ουκρανίας

Freepen.gr - Οι εκπρόσωποι των Υπουργείων Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Λιθουανίας και της Πολωνίας πραγματοποίησαν μια τηλεδιάσκεψη σχετικά με την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, καθώς και για τις πιθανές ευκαιρίες για την παροχή βοήθειας ασφαλείας.

"Οι ηγέτες επιβεβαίωσαν την ακλόνητη υποστήριξή τους για την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τις Ευρωατλαντικές φιλοδοξίες της Ουκρανίας και συζήτησαν ανησυχίες για την αύξηση της ρωσικής στρατιωτικής δραστηριότητας στην περιοχή. Οι αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Ρωσίας υπονομεύουν την αποκλιμάκωση των εντάσεων που επιτεύχθηκε μέσω της συμφωνίας με τη διαμεσολάβηση του ΟΑΣΕ στις 27 Ιουλίου 2020", αναφέρει η ανακοίνωση της Υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Αμάντα Ντόρι.

Όπως σημειώνεται, τα μέρη επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να παρέχουν εκπαίδευση και υποστήριξη για την οικοδόμηση της ικανότητας των δυνάμεων της Ουκρανίας να διατηρήσουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και να συνεχίσουν την πρόοδο προς τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση ξεκίνησε και φιλοξενήθηκε από τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Γουάλας.
 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι δυτικές χώρες και το ΝΑΤΟ εξέφρασαν την ισχυρή υποστήριξή τους στην Ουκρανία στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του Ντονμπάς και της συσσώρευσης ρωσικών δυνάμεων κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail