Το σύστημα πυραυλικής άμυνας «HİSAR» των τουρκικών πολεμικών πλοίων

Η «ROKETSAN» ανέπτυξε τον πύραυλο αεροπορικής άμυνας χαμηλού υψομέτρου HİSAR-A + και τον πύραυλο αεροπορικής άμυνας HİSAR-O +, με εγχώρια μέσα, στο πλαίσιο του έργου, το οποίο ξεκίνησε από την προεδρία της αμυντικής βιομηχανίας και είναι γνωστός ως «HİSAR». 

Από: echedoros-a.gr

Η «ROKETSAN» συνεχίζει τις προσπάθειές της για αύξηση των δυνατοτήτων της αεροπορικής άμυνας των ναυτικών πλατφορμών με την εμπειρία που έχει αποκτήσει από το έργο HİSAR.


Το εμπάργκο των ΗΠΑ

Εμπάργκο του «Mk41 Vertical Shooting System» (VLS) επιβλήθηκε στις φρεγάτες TCG ISTANBUL (F-515), το 5ο πλοίο του έργου MİLGEM, από τις ΗΠΑ .

Από τη μία πλευρά, η ROKETSAN ανέπτυξε το Εθνικό Σύστημα Κατακόρυφης Πυροδότησης (MDAS), ένα από τα πιο κρίσιμα οπλικά συστήματα του TCG ISTANBUL, το οποίο επιτρέπει στους πυραύλους αεροπορικής άμυνας να πυροδοτούν κάθετα και από την άλλη, αναπτύσσει έναν πύραυλο άμυνας για χρήση από το MDAS.

Η εξάρτηση για τον πύραυλο HİSAR-RF, που αναπτύχθηκε από τη ROKETSAN και το πρώτο τεστ πυροβολισμού το 2020, από τον αμερικανικό πύραυλο RIM-162 ESSM Air Defense, που χρησιμοποιείται από τα τουρκικά πολεμικά πλοία μέσω του Mk41 VLS, αναμένεται να τελειώσει.


Πύραυλος ESSM

Ο ESSM (Evolved Sea Sparrow Missile) που παράγεται από την αμερικανική εταιρεία Raytheon, χρησιμοποιείται από τις φρεγάτες της κατηγορίας BARBAROS και ορισμένες φρεγάτες της κατηγορίας GABYA (4 εκσυγχρονισμένες φρεγάτες) στο απόθεμα της τουρκικής ναυτικής δύναμης. Έχει ενεργό κεφαλή αναζήτησης ραντάρ, βάρος 39 κιλών, ταχύτητα 4+ Mach και εύρος περίπου 50 χιλιομέτρων.

Η Roketsan, ένας από τους 100 μεγαλύτερους οργανισμούς αμυντικής βιομηχανίας στον κόσμο, κατασκευάζει ορισμένα μηχανικά και σύνθετα μέρη του πυραύλου ESSM.


Πύραυλος HİSAR-RF

Ο πύραυλος HİSAR-RF, ο οποίος έχει ενεργή κεφαλή αναζήτησης ραντάρ όπως και ο πύραυλος ESSM, αναμένεται να έχει παρόμοια τιμή εύρους με το ESSM.

Ο πύραυλος HİSAR-RF, θα αποτελεί το βασικό δομικό στοιχείο του πυραύλου που χρησιμοποιείται σε ναυτικές πλατφόρμες.

Προβλέπεται ότι θα αλληλεπιδρά με τα άλλα συστήματα ραντάρ στην πλατφόρμα στο μέγιστο επίπεδο, χάρη στον ενεργό ερευνητή ραντάρ και την ισχυρή επικοινωνιακή υποδομή.


Αμυντική Βιομηχανία- SavunmaSanayiST

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail