Η Ρωσία παραλαμβάνει τρία πυρηνικά υποβρύχια και ξεκινά ναυπήγηση για ακόμη δύο

Freepen.gr - Το Ρωσικό Ναυτικό αναμένεται να παραλάβει τρία πυρηνικά υποβρύχια φέτος. Εκτός αυτού, θα ξεκινήσει η ναυπήγηση δύο ακόμη στρατηγικών πυρηνικών υποβρυχίων που έθεσε η United Shipbuilding Corporation.

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Ναυτικού, ναύαρχος Nikolai Evmenov, δήλωσε ότι θα παραληφθείτο υποβρύχιο Knyaz Oleg κλάσης Borei-Α; και τα υποβρύχια Kazan και Novosibirsk του σχεδίου Yasen μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Το Καζάν αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό το Μάιο.

"Φέτος, θα ξεκινήσει η ναυπήγηση επίσης δύο στρατηγικών πυρηνικών υποβρυχίων, των Knyaz Potemkin και Dmitry Donskoy, το όνομα του οποίου θα περάσει από το υπάρχον σκάφος της προηγούμενης γενιάς. Θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντα της δοκιμής νέων συστημάτων όπλων και εξοπλισμού", δήλωσε ο αξιωματούχος στο Υπουργείο Άμυνας στην Krasnaya Zvezda. 

Όπως γράφει το defenseworld.net, το Δεκέμβριο, το ναυπηγείο Sevmash της Ρωσίας δήλωσε ότι έχει αναπτύξει μια νέα μέθοδο αρθρωτού μπλοκ για την κατασκευή πυρηνικών υποβρυχίων που θα μπορούσαν να μειώσουν την περίοδο κατασκευής κατά σχεδόν 18 μήνες. Το Sevmash είναι σήμερα η μόνη ρωσική επιχείρηση που κατασκευάζει πυρηνικά υποβρύχια τέταρτης γενιάς: το έργο 955 και το έργο 955A Borei-class και το έργο 885 Yasen-class.

Τα υποβρύχια Borei-A μπορούν να μεταφέρουν 16 διηπειρωτικά βλήματα Bulava και είναι οπλισμένα με σωλήνες τορπιλών 533mm. Σε σύγκριση με τη βασική σειρά Borei, τα Borei-A διαθέτουν καλύτερες ακουστικές δυνατότητες stealth, ελιγμών και βαθέων υδάτων και βελτιωμένο σύστημα ελέγχου οπλισμού.

Τα υποβρύχια κατηγορίας Yasen του Ναυτικού κατασκευάζονται από τη Malakhit Marine Engineering Bureau με έδρα την Αγία Πετρούπολη. Με βάση την κατηγορία Akula και την κατηγορία Alfa, προβλέπεται να αντικαταστήσουν τα πυρηνικά υποβρύχια της σοβιετικής εποχής της Ρωσίας. Είναι οπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr και Oniks και τελικά θα φέρουν υπερηχητικούς πυραύλους Tsirkon ως βασικά όπλα τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail