Οι Τούρκοι εισβολείς απαγόρευσαν το νόμιμο νόμισμα της χώρας στην Αφρίν!

Freepen.gr - Το τουρκικό κράτος εισήγαγε μια νέα απαγόρευση στην κατεχόμενη Αφρίν, η οποία καταλήφθηκε τον Μάρτιο του 2018, όπου συστηματικά εγκλήματα πολέμου, λεηλασίες και πρακτικές αναγκαστικής δημογραφικής αλλαγής βρίσκονται σε συνεχή υλοποίηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου Firat που ελήφθησαν από τοπικές πηγές, το αποικιακό ίδρυμα που ονομάζεται "Τοπικό Συμβούλιο Αφρίν" δήλωσε στους εμπόρους ότι το Συριακό νόμισμα απαγορεύτηκε.

Η απαγόρευση εισήχθη στις 19 Μαρτίου. Το αποικιακό Συμβούλιο που ιδρύθηκε από το τουρκικό κράτος απειλεί επίσης να επιβάλει πρόστιμο 1000 τουρκικών λιρών σε όσους χρησιμοποιούν τη συριακή λίρα.

Τον Ιούνιο του 2020, η Κρατική ταχυδρομική υπηρεσία της Τουρκίας ξεκίνησε μεταφορές χρημάτων στην Αφρίν και προωθήθηκε το τουρκικό νόμισμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail