Μήπως η κυβέρνηση κουράστηκε;

Ο σεισμός στην περιφερειακή ενότητα της Λάρισας ήταν αρκετά ισχυρός, χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, υπήρξαν υλικές ζημιές σε παλιά κτίσματα μικρών κοινοτήτων, όμως φαίνεται ότι είναι μικρότερες ανάλογων γεγονότων. 

Γιάννης Μαγκριώτης

Βέβαια οι άσχημες καιρικές συνθήκες, τα προβλήματα της πανδημίας, και η μεγάλη ηλικία των αστέγων, απαιτούσε άμεσες ενέργειες από την πολιτεία. 

Ο σεισμός έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Μαρτίου, ο πρώτος κυβερνητικός αξιωματούχος επισκέφτηκε τις σεισμόπληκτες περιοχές το μεσημέρι του Σαββάτου, τα πρώτα τροχόσπιτα έφθασαν την Κυριακή, και ακούσαμε ότι οι πρώτοι προκατασκευασμένοι οικίσκοι θα φθάσουν αύριο Τρίτη, δηλαδή εφτά ημέρες μετά τον σεισμό. 

Η κυβέρνηση, σε προηγούμενα ανάλογα γεγονότα έδειξε καλύτερα αντανακλαστικά, γιατί σε αυτό, δείχνει σχετική αδράνεια; 

Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση, οι δήμοι και οι περιφέρειες, προμηθεύονται αγαθά και αναθέτουν υπηρεσίες και έργα χωρίς διαγωνισμούς, αλλά με απευθείας αναθέσεις, μου δημιουργεί ερωτήματα.
Θα σχολιάσω ιδιαίτερα το θέμα τον προκατασκευασμένων οικίσκων, θυμίζοντας ότι σύμφωνα με τον νόμο, η πολιτεία έχει την υποχρέωση να διατηρεί επαρκή αριθμό οικίσκων, πάνω από 1000.
Γιατί δεν έδωσαν εντολή να σταλούν την ίδια ημέρα; 

Μήπως δεν έχουν το απόθεμα που ορίζει ο νόμος ή βρήκαν την ευκαιρία για μια ακόμη αγορά με απευθείας ανάθεση; 

Ή θεώρησαν ότι οι ζημιές είναι περιορισμένες και δεν έδωσαν την αναγκαία σημασία.

Ή κουράστηκαν;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail