Πώς οι κοριοί "βύθισαν" ένα από τα πιο θανατηφόρα υποβρύχια του Αμερικανικού Ναυτικού

Ρόιτερς
Αυτή ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη που ταπείνωσε αυτή την ισχυρή πολεμική μηχανή, γράφει ο Stephen Silver για το nationalinterest.org. Οι κοριοί είναι συχνά ένας κίνδυνος της αστικής διαβίωσης. Τώρα, υπάρχουν αναφορές για ένα πρόβλημα με κοριούς σε ένα πολύ μη αστικό περιβάλλον - σε ένα υποβρύχιο.

Σύμφωνα με τους Navy Times, υπήρξε εσχάτως μια προσβολή κοριών στο υποβρύχιο ταχείας επίθεσης Connecticut και ορισμένοι ναυτικοί είπαν στο μέσο ότι "η διοίκηση του σκάφους άργησε  για να διορθώσει το πρόβλημα.”

Το Connecticut είναι ένα υποβρύχιο κατηγορίας Seawolf, ένα από τα τρία μόνο ελίτ υποβρύχια στα οποία βασίζεται το Αμερικανικό Ναυτικό.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στη συμμετοχή του σκάφους στην άσκηση Ice Exercise (ICEX) 2020 στον Αρκτικό Ωκεανό, σχεδόν πριν από ένα χρόνο.

Είναι ένα ζήτημα που ακόμη εξακολουθεί, αφού το σκάφος επέστρεψε στο λιμάνι καταγωγής του στην πολιτεία της Ουάσινγκτον τον Δεκέμβριο.

"Έχουμε κοριούς ένα χρόνο τώρα", δήλωσε ένας ανώνυμος κελευστής στο Navy Times. "Οι ναυτικοί παραπονέθηκαν ότι δαγκώνονται ζωντανοί στις κουκέτες".

"Οι άνθρωποι τρώγονταν ζωντανοί στις κουκέτες τους", είπε ο κελευστής.

"Ο καλύτερος τρόπος να το θέσουμε θα ήταν πιθανώς "κατάχρηση εργαζομένων", αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά μια κατάσταση στο Πολεμικό Ναυτικό, υποθέτω", είπε ένας άλλος αξιωματικός.

"Μας χρησιμοποιούν ως ζωντανά δολώματα για να δουν αν οι κοριοί είναι ακόμα εκεί", δήλωσε ένας άλλος κελευστής στους Navy Times. "Η ανώτερη αλυσίδα διοίκησης δεν πρόκειται να κοιμηθεί σε αυτές τις κουκέτες. Θα αναγκάσουν τους κατώτερους στρατιωτικούς να το κάνουν”.

Ένας εκπρόσωπος του Ναυτικού, ωστόσο, δήλωσε ότι παρά το χρονοδιάγραμμα του Μαρτίου, η διοίκηση του σκάφους δεν το ανέφερε μέχρι τον Δεκέμβριο και η "φυσική παρουσία" των κοριών δεν αναφέρθηκε μέχρι το Φεβρουάριο.

"Το Πολεμικό Ναυτικό παίρνει πολύ σοβαρά την ασφάλεια και την υγεία των ναυτικών του", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, στους Navy Times. 

Τελικά ακολούθησαν δύο ψεκασμοί και εφαρμογή ειδικής σκόνης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail