Η Τουρκία δοκίμασε εγχώριο αντιπλοϊκό πύραυλο μεγάλης εμβέλειας

φωτο Roketsan
Freepen.gr - Ο στρατός της Τουρκίας δοκίμασε τον αντιπλοϊκό πυραύλο μεγάλης εμβέλειας Atmaca στον Εύξεινο Πόντο την Πέμπτη, ανέφερε η τοπική κρατική τηλεόραση TRT.

Το όπλο, που παράγεται από τη Roketsan, έχει εμβέλεια που ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα (124 μίλια), μετέδωσε το TRT. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Σινόπης του Πόντου, περίπου 600 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

Ο πυραύλος εγχώριας παραγωγής θα προκαλέσει φόβο στους εχθρούς της Τουρκίας, δήλωσε ο διοικητής του Ναυτικού ναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ μετά την παρατήρηση της δοκιμαστικής βολής, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι.

Το βλήμα που κατέστρεψε επιτυχώς έναν στόχο, εξαπολύθηκε από την κορβέτα κλάσης Ada, TCG Kınalıada, δήλωσε στο Twitter ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Προεδρίας αμυντικών βιομηχανιών της Τουρκίας.

Η Roketsan έχει αναφέρει ότι ο Atmaca είναι ένας πυραύλος μεγάλης εμβέλειας, επιφανείας-επιφάνειας, ακριβείας που μπορεί να ενσωματωθεί με περιπολικά σκάφη, φρεγάτες και κορβέτες. Αναμένεται να αντικαταστήσει τον αμερικανικό Harpoon.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail