Η Κύπρος δείχνει σε Μητσοτάκη – Σταϊκούρα τι θα πει φθηνός δανεισμός στις αγορές

 

Δανειστήκαμε με επιτόκιο κοντά στο 0,8% και πανηγυρίζαμε! Πριν λίγες μέρες βγήκαμε στις αγορές για να δανειστούμε και οι Μητσοτάκης και Σταϊκούρας «διαλαλούσαν» πόσο φθηνά μας κόστισε! Από κοντά και τα «μπουκωμένα» ΜΜΕ!

Από: newsbreak.gr

Γιατί πανηγύριζαν;  Μα γιατί δανειστήκαμε με επιτόκιο κοντά στο 0,8%, που είναι το υψηλότερο κόστος δανεισμού χώρας της Ευρωζώνης.  Όλες οι άλλες χώρες – πλην Ιταλίας που είναι κοντά μας, αν και με αισθητά μικρότερο επιτόκιο – τα επιτόκια των άλλων χωρών της Ευρωζώνης είναι στο μισό, και πολλά έχουν ακόμη και αρνητικό πρόσημο.

Με άλλα λόγια είμαστε τελευταίοι από πλευράς επιτοκίου δανεισμού στην Ευρωζώνη και πανηγυρίζουμε επιπλέον.  Κατά την ομάδα πόλο στο γνωστό ανέκδοτο, που ηττήθηκε με 10-0 και πανηγύριζε «γιατί δεν πνίγηκε κανείς»!

Σήμερα την απάντηση σε Μητσοτάκη – Σταϊκούρα για το τι σημαίνει φθηνός δανεισμός την έδωσε η Κύπρος.  Βγήκε στις αγορές με επιτόκιο για πενταετές ομόλογο 0,05% !!!  Ενώ το δεκαετές της Κύπρου κινείται μόλις στο 0,295% !!! Δηλαδή με «γκουρού» το «μέγα οικονομολόγο» Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελλάδα δανείζεται δυο φορές πιο ακριβά από την Κύπρο !!!

Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Σταϊκούρα, αυτός είναι ο πραγματικά φθηνός δανεισμός, δηλαδή ο δανεισμός της Κύπρου.  Ο δικός σας είναι ακριβός δανεισμός και φθηνή προπαγάνδα…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail