Η πιο μαλθακή και βολεμένη γενιά στην ιστορία της Δύσης

tookapic / pixabay
Η πιο μαλθακή και βολεμένη γενιά στην ιστορία της Δύσης, θυσιάζει με ευκολία ό,τι κατακτήθηκε με αγώνες γιατί ποτέ δεν αντιμετώπισε μια πραγματική απειλή στην ουσία. Μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, της ήταν εξαιρετικά εύκολο να τρομοκρατηθει όταν της είπαν τα κανάλια να τρομοκρατηθεί. Άλλωστε πριν, θυμήθηκε τα εθνικά θέματα (βλέπε Μακεδονία) όταν της είπαν τα κανάλια να το θυμηθεί.

Έκανε ήρωες σύμβολα αυτούς που της είπαν τα κανάλια. Μόνο το 2010 δεν έγινε γιατί εκεί πόνεσε πολύ συλλογικά μετά από αρκετό καιρό η τσέπη και αυτό έφερε προσωρινή αφύπνιση. Λένε ότι ο παππούς ξεκινάει από το τίποτα και εκεί καταλήγει ο εγγονός. Αυτό δεν ισχύει μόνο στα λεφτά και για να προλάβω ερωτήσεις μειωμένης αντίληψης, ναι υπάρχει ο ιός, δεν απειλεί το σύνολο, απειλεί συγκεκριμένες ομάδες.

Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας, εισαγωγή φαρμάκων, νέες ΜΕΘ, ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους, ασφαλη εμβόλια γι αυτούς που τα χρειάζονται, στοχευμένα μέτρα. Τα lockdown δεν εφαρμόστηκαν ούτε στο μεσαίωνα, δεν έκλειναν προληπτικά το σύνολο των υγιών επειδή κάποια στιγμή μπορεί να κολλούσαν κάτι που μπορεί να το μετέδιδαν σε κάποιον ευπαθή. Τα lockdown καταστρέφουν χώρες και γενιές.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail