Πόνεσε το Φόρουμ Φιλίας την Τουρκία: Βλέπει συμμαχία-εχθρό με ελληνικό δάκτυλο

Freepen.gr - Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το "Φόρουμ Φιλίας" που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 11 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης:

Δεν είναι δυνατόν κανένα Φόρουμ, που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία, τη χώρα-κλειδί στην περιοχή της, και τους Τουρκοκύπριους, να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό και επιτυχημένο μηχανισμό συνεργασίας και φιλίας όσον αφορά τις προκλήσεις στην περιοχή.

Οι αβάσιμες κατηγορίες και συκοφαντίες κατά της Τουρκίας που εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε με την ολοκλήρωση αυτού του φόρουμ, το οποίο φέρεται ότι "δεν είναι εναντίον κανενός", καταδεικνύει ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι στην πραγματικότητα μια προσπάθεια σχηματισμού μιας συμμαχίας βασισμένης στην εχθρότητα προς την Τουρκία και όχι "φιλίας" όπως αναφέρεται.

Αυτοί που προκάλεσαν αποσταθεροποίηση στη Λιβύη αγκαλιάζοντας στασιαστές για τις δικές τους μαξιμαλιστικές απαιτήσεις και τις στενές σκοπιμότητες, οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα τρομοκρατικό διάδρομο που δυνητικά μπορεί να διαιρέσει τη Συρία και το Ιράκ, και οι οποίοι παρέμεινσν σιωπηλός για χρόνια σχετικά με την κατοχή στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα όρια τους και να επικρίνουν τις ανθρωπιστικές και δίκαιη πολιτικές στην περιοχή της Τουρκίας.

Αυτή η στάση απέναντι στην Τουρκία είναι εχθρική, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία οι προσπάθειες για την καθιέρωση μιας ειλικρινούς και χωρίς αποκλεισμούς συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο διεξάγονται μέσω της πρότασης της Τουρκίας για διεθνή διάσκεψη. Υπονομεύει επίσης τις προσπάθειες της ΕΕ στο πλαίσιο της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Οι προσπάθειες του ελληνοκυπριακού δίδυμου να εμποδίσει την ΕΕ να δημιουργήσει μια θετική ατζέντα με το υποψήφιο κράτος Τουρκία, και η πολιτική τους συμπεριφορά στηριζόμενη σε άλλους, απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Καλούμε αυτό το δίδυμο να ενεργήσει με κοινή λογική και καλούμε τις άλλες χώρες που συμμετέχουν σε αυτό το φόρουμ να μην πέσουν θύματα των σχεδίων άλλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail