Διερευνητικές με εγκληματίες; Ο τουρκικός στρατός εκπαιδεύει παιδιά για πόλεμο σε Serêkaniyê και Girê Spî

Freepen.gr - Το τουρκικό κράτος είναι ήδη υπεύθυνο για πολλά εγκλήματα στη Συρία. Ωστόσο, καθώς δεν υπάρχει τέλος στη βιαιότητά του, καθώς τώρα παρέχει πολεμική εκπαίδευση σε παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών στις κατεχόμενες περιοχές Serêkaniyê και Girê Spî. Η εκπαίδευση αυτή ονομάζεται από τον τουρκικό στρατό "μάθημα αποναρκοθέτησης".

Μιλώντας στο πρακτορείο ANF για το θέμα, η συμπρόεδρος του Jazira Region Human Rights Organization, Evîn Cuma είπε ότι ο τουρκικός στρατός έχει ήδη διαπράξει πολλά εγκλήματα πολέμου στις περιοχές που κατέχει και πρόσθεσε ότι "είχε εκτεθεί πριν ότι το τουρκικό κράτος διεξάγει τέτοια εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ μισθοφόρων στην Αφρίν, ένα παιδί που φορούσε στρατιωτική στολή έχασε τη ζωή του. Το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί παιδιά στον πόλεμο. Υπάρχουν παιδιά στις μισθοφορικές ομάδες που συνδέονται με τον τουρκικό στρατό. Έχει αποδειχθεί ότι εκπαιδεύει ακόμη και παιδιά της Συρίας και τα στέλνει σε άλλες χώρες όπως η Λιβύη".

H Cuma επεσήμανε ότι τα παιδιά ηλικίας 5-15 ετών εκπαιδεύονται σε νάρκες και βόμβες, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, και πρόσθεσε: "το τουρκικό κράτος βρίσκεται στο Συριακό έδαφος ως δύναμη κατοχής. Θα πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες. Μια διεθνής αντιπροσωπεία πρέπει να μεταβεί στις τουρκοκρατούμενες περιοχές και να διερευνήσει την κατάσταση των παιδιών εκεί. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι νομικοί θεσμοί θα πρέπει επίσης να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους".


Το ζήτημα του εξοπλισμού των παιδιών από την Τουρκία στη Συρία έχει μεταφερθεί στο Κοινοβούλιο στην Άγκυρα. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του CHP για τις εξωτερικές υποθέσεις, Ünal Çeviköz, δήλωσε στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο, στις 25 Νοεμβρίου, ότι ο τουρκικός στρατός οπλίζει παιδιά στη Συρία και ότι τουλάχιστον το 4% των μελών του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA) είναι παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών.




 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail