Αδιαπέραστο φραγμό στήνει στο Αιγαίο με τα Rafale η Πολεμική Αεροπορία

Απόλυτο πλεονέκτημα της Πολεμικής Αεροπορίας απέναντι σε κάθε επιθετική ενέργεια των γειτόνων από τον αέρα.

Από: newpost.gr - του Κώστα Σαρικά

Αδύνατο πλέον για την Τουρκική πολεμική αεροπορία θα είναι να ‘’σπάσει’’ το φραγμό που θα στήσουν τα Ελληνικά ‘’γεράκια’’ πάνω από το Αιγαίο με αιχμή του δόρατος τη νέα Πολεμική Μοίρα των Rafale και τη μαζική ενίσχυσή της από τα αναβαθμισμένα F-16 εκτιμούν οι Έλληνες επιτελείς. Η απόκτηση των 18 υπερσύγχρονων Γαλλικών μαχητικών 4,5 γενιάς σε συνδυασμό με τα 84 Viper, τα 38 αναβαθμισμένα F-16 block 50 σε block 52-όπως προγραμματίζει η HAF- αλλά και τα 24 Mirage 2000-5 δίνει όχι απλά απόλυτο πλεονέκτημα στην Πολεμική μας Αεροπορία απέναντι σε κάθε επιθετική ενέργεια των γειτόνων από τον αέρα αλλά δημιουργεί και ιδανικές συνθήκες ‘’φονικών’’ χτυπημάτων στην ‘’καρδιά’’ της Τουρκικής άμυνας.

Η ενίσχυση του οπλοστασίου της Πολεμικής Αεροπορίας με μια Μοίρα Rafale σε συνδυασμό με την κατακόρυφη ποιοτική αναβάθμιση σχεδόν του συνόλου των F-16 που διαθέτει η HAF-πλην των F-16 block30 τα οποία παραμένουν πολύτιμα σε αποστολές αναχαίτισης-υποχρεώνει τα επιτελικά στελέχη της ΠΑ να αλλάξουν τα επιχειρησιακά σχέδια και να τα προσαρμόσουν στις νέες υψηλές δυνατότητες του οπλοστασίου που διαθέτουν. Δυνατότητες που προκύπτουν τόσο από τα χαρακτηριστικά των μαχητικών όσο και από τα όπλα που μπορούν να μεταφέρουν.

Τα νέα ραντάρ Aesa με τα οποία εξοπλίζονται τόσο τα Viper όσο και τα Rafale, η δικτυοκεντρική ανάπτυξη των μαχητικών, τα συστήματα αυτοπροστασίας και κυρίως τα πολλαπλά σύγχρονα όπλα τα οποία θα φέρουν κάτω από τα φτερά τους εκτινάσσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιούν στο πεδίο των επιχειρήσεων. Ακόμα και εάν βρεθεί απέναντί τους υπερδιπλάσιος αριθμός μαχητικών όπως εκτιμούν έμπειροι αξιωματικοί αλλά και στελέχη που γνωρίζουν τις δυνατότητες που πλέον διαθέτουν τα Ελληνικά μαχητικά θα είναι δύσκολο να προχωρήσουν σε επιτυχημένες επιθετικές ενέργειες.

Και μπορεί τα 18 Rafale να φαίνονται αριθμητικά λίγα, ο συνδυασμός του ραντάρ τους το οποίο μπορεί να εντοπίζει στόχους σε μεγάλες αποστάσεις και να εγκλωβίζει ταυτόχρονα έως 40 με τους δύο ‘’φονικούς’’ Meteor που θα φέρει κάθε ένα μαχητικό δείχνει μη αντιμετωπίσιμος από την Τουρκική αεροπορία. Το ανάγλυφο του Αιγαίου και ο χώρος άμυνας στον οποίο θα αναπτυχθούν τα Ελληνικά μαχητικά τα οποία πλέον θα υπερέχουν ποιοτικά  απέναντι στα Τουρκικά αεροσκάφη ουσιαστικά δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα στη HAF όχι μόνο να σταματήσει κάθε εισβολέα μέσα στο FIR Αθηνών αλλά δημιουργούν και ιδανικές προϋποθέσεις για καίρια πλήγματα στο εχθρικό έδαφος.

Τα στρατηγικά όπλα που διαθέτουν τα Γαλλικά μαχητικά αλλά και τα νέα όπλα τα οποία προγραμματίζει να προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία από τις ΗΠΑ θα αξιοποιήσουν απόλυτα όπως σχεδιάζουν οι επιτελείς τις σύγχρονες πλατφόρμες  δηλαδή τα Rafale και τα Viper.

Απόδειξη της κατακόρυφης εκτίναξης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ΠΑ τα επόμενα χρόνια δεν είναι άλλη από τον έντονο εκνευρισμό των γειτόνων οι οποίοι ούτως ή άλλως γνωρίζουν ότι το ποιοτικό πλεονέκτημα στον αέρα δεν ανήκει στην πολεμική τους αεροπορία. Με τα Rafale και τα Viper στο οπλοστάσιό της η HAF σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων ιπτάμενων  ενισχύει την αποτρεπτική της ικανότητα και δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο στους γείτονες  όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στρατιωτικές πηγές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail