ΗΠΑ καλούν Ρωσία και Τουρκία να αποχωρήσουν από τη Λιβύη

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν την Τουρκία, τη Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να σταματήσουν αμέσως τη στρατιωτική τους επέμβαση στη Λιβύη και να αποσύρουν το στρατιωτικό προσωπικό, ανέφερε το Αλ Τζαζίρα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την εκεχειρία που υπεγράφη τον Οκτώβριο, οι ξένοι μαχητές οφείλουν  να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός τριών μηνών. Η προθεσμία αυτή έληξε το Σάββατο.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Μιλς κάλεσε όλα τα ξένα κόμματα να σεβαστούν την κυριαρχία της Λιβύης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Πέμπτη.

Ο Μιλς προέτρεψε την Τουρκία και τη Ρωσία να αρχίσουν να αποσύρουν το στρατιωτικό προσωπικό και τους ξένους μισθοφόρους και ένοπλους πληρεξούσιους που στρατολόγησαν, χρηματοδότησαν, ανέπτυξαν και υποστήριξαν στη Λιβύη.

Αυτές οι τελευταίες εξελίξεις είναι πιθανό να ωθήσουν την Τουρκία και τα ΗΑΕ να επικεντρωθούν στο πώς θα αντιμετωπίσουν τη νέα διοίκηση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ο διπλωματικός συντάκτης του Αλ Τζαζίρα Τζέιμς Μπέις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail