Πρωτοφανής επίθεση σε βάρος χριστιανόπουλων στο Πακιστάν ανήμερα τα Χριστούγεννα

Freepen.gr - Σύμφωνα με τοπικές πηγές στο Πακιστάν, αρκετοί Χριστιανοί στη Λαχόρη τραυματίστηκαν σε μια επίθεση που υποκινήθηκε από μουσουλμάνους άνδρες ενώ παρενοχλούσαν χριστιανά κορίτσια την ημέρα των Χριστουγέννων, αναφέρει το ICC.

Στις 25 Δεκεμβρίου, Χριστιανοί από την περιοχή Khadim, μια γειτονιά της Λαχόρης, συγκεντρώθηκαν σε μια τοπική εκκλησία για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Κοντά στην Εκκλησία, δημιουργήθηκε ένας χώρος παιχνιδιού για παιδιά και νέους χριστιανούς για τους εορτασμούς.

Σύμφωνα με τον Faisal Masih, περίπου 15 Μουσουλμάνοι άνδρες ήρθαν στις εγκαταστάσεις της εκκλησίας και άρχισαν να παρενοχλούν τα χριστιανά κορίτσια. Οι άνδρες πήραν φωτογραφίες από τα κορίτσια και ζήτησαν τους αριθμούς τηλεφώνου τους.

Όταν ο Masih ενημερώθηκε για την κατάσταση, έσπευσε στην περιοχή παιχνιδιού για να αντιμετωπίσει τους άνδρες. Ωστόσο, όταν ο Masih ζήτησε από τους άνδρες να μην παρενοχλούν τα κορίτσια, αυτοί γέλασαν και φώναξαν προσβλητικά συνθήματα κατά των Χριστιανών.

"Είπαν,"τα Chooris φαίνονται τολμηρά σήμερα. Ας τα έχουμε όλα στα κρεβάτια μας", δήλωσε ο Masih στο International Christian Concern (ICC).

Τελικά, οι άνδρες θύμωσαν με τον Masih και τον επιτέθηκαν. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, το χέρι του Masih έσπασε μαζί με αρκετούς άλλους μικρούς τραυματισμούς.

"Οι Μουσουλμάνοι με προειδοποίησαν να μην τους σταματήσω ποτέ να κάνουν ό,τι ήθελαν να κάνουν με τα κορίτσια", ανέφερε ο Maish.

Όταν άλλοι Χριστιανοί διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στη συμπεριφορά των ανδρών, ένας όχλος άλλων μουσουλμάνων που έφεραν ραβδιά ήρθε και επιτέθηκε στους Χριστιανούς. Χτύπησαν γυναίκες και παιδιά και τραυμάτισαν περίπου δώδεκα Χριστιανούς άνδρες.

"Επτά άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά", δήλωσε ο Masih στο ICC. "Ένας από τους επιτιθέμενους παραδόθηκε στην αστυνομία, αλλά δεν έκαναν καμία ενέργεια. Αντ ' αυτού τον απελευθέρωσαν αμέσως".

Οι χριστιανοί της συνοικίας Khadim κατέγραψαν μια πρώτη αναφορά πληροφοριών (FIR # 3072/20) εναντίον των επιτιθέμενων, αλλά η αστυνομία δεν έχει κάνει συλλήψεις. Πολλοί στη γειτονιά αισθάνονται πολύ ανασφαλείς και φοβούνται ότι θα τους επιτεθούν ξανά.

"Φοβόμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας στις πλησιέστερες αγορές για να αγοράσουμε καθημερινά πράγματα κουζίνας", δήλωσε ένας Χριστιανός κάτοικος στο ICC. "Είμαστε υπό απειλή και παροτρύνουμε τις αρχές να αναλάβουν σοβαρή δράση και να μας προστατεύσουν".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail