Τράπεζες: Δεν ξαναπαίρνει δάνειο όποιος μπήκε στον Τειρεσία ή στο ν. Κατσέλη

 

Η έννοια της δεύτερης ευκαιρίας δανειοδότησης έχει διαγραφεί από τις ελληνικές τράπεζες,  για όσους μπήκαν στον Τειρεσία, ακόμα και αν είναι πλέον «καθαροί» έχοντας εξοφλήσει όλες  τις υποχρεώσεις τους και έχουν τα εχέγγυα χορήγησης νέου δανείου.

Από: sofokleousin.gr

Και αυτό συμβαίνει ενώ σε συνθήκες κρίσης επιχειρήσεις και νοικοκυριά ασφυκτιούν και οι τράπεζες έχουν ισχυρά διαθέσιμα για νέες χορηγήσεις.

Ενδεικτική, του αποκλεισμού των δανειοληπτών, που καταχωρίστηκαν στο Τειρεσία, από νέα δανειοδότηση, αν και δεν έχουν πλέον οφειλές, είναι η πρόσφατη περίπτωση αναγνώστη του «Σin», την οποία παρουσιάζουμε:

Αστυνομικός, με πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας και με ετήσιο εισόδημα κοντά στα 30.000 ευρώ,  την περίοδο των μνημονίων λόγω μεγάλων περικοπών στο ετήσιο εισόδημά του και των  σπουδών της κόρης του, δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του από οφειλές πιστωτικών καρτών.

Εντάχθηκε στον νόμο Κατσέλη, έγινε ρύθμιση των οφειλών του και σήμερα δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, έχοντας εξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις του στις τράπεζες.

Τις προηγούμενες μέρες  πήγε σε τράπεζα και υπέβαλε αίτημα χορήγησης δανείου 10.000 ευρώ, για αγορά οικιακών συσκευών και επίπλων, λόγω ανακαίνισης της πατρικής οικίας της συζύγου του, όπου και θα διαμείνει (ιδιόκτητη κατοικία), καθ΄ όσον μέχρι σήμερα κατοικεί σε ενοικιαζόμενο.

Η απάντηση ήταν αρνητική, γιατί όπως του είπαν, είναι στον Τειρεσία (λόγω Κατσέλη) και η απόρριψη  βγαίνει  αυτοματοποιημένα. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο αναγνώστης μας, προηγουμένως υποχρεώθηκε να συμπληρώσει ερωτηματολόγιο και να προσκομίσει διάφορα δικαιολογητικά, ενώ όπως αποδείχθηκε τα οικονομικά του στοιχεία δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην κρίση της τράπεζας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail