Τέρμα η προσωρινή σύνταξη που ξέραμε, όλοι θα παίρνουν την εθνική βασική σύνταξη των 384€

Τέρμα η προσωρινή σύνταξη που ξέραμε, όλοι θα παίρνουν την εθνική βασική σύνταξη των 384€. Χθες ανακοίνωσε από τηλεοράσεως ο υπουργός εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ότι θα δίδεται προσωρινή σύνταξη 384€ σε όλους τους ασφαλισμένους άνω των 62 ετών, έως ότου βγει η κανονική τους. 

Κρικόρ Τσακιτζιάν

Πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή της εθνικής σύνταξης, η οποία προβλέπονταν στο πρώτο μνημόνιο του 2010. Για να θυμηθεί ο κόσμος, υπουργός εργασίας εκείνη την περίοδο που συντάχθηκε η αναθεώρηση του ασφαλιστικού ήταν ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και υφυπουργός ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης. Το ποσό της βασικής σύνταξης που ορίσθηκε με εντολή της Τρόϊκα, ήταν 360 €, το οποίο θα αναπροσαρμόζονταν σύμφωνα με τα περιθώρια που άφηνε η οικονομία στο μέλλον. 

Σήμερα ο κ. Χατζηδάκης μιλάει για 384 €, για όλους τους ασφαλισμένους, μηδενός εξαιρουμένου, ενώ μέχρι χθες ίσχυε ότι με την αίτηση προσωρινής σύνταξης, έπαιρνε ο δικαιούχος στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, το 80% του συντάξιμου ποσού του και οι ελευθεροεπαγγελματίες το 70%. Δηλαδή σε μια σύνταξη των 800€,έπαιρναν προσωρινή από 560 – 640€, ανάλογα την περίπτωση. Σήμερα με τη ρύθμιση Χατζηδάκη θα παίρνουν όλοι 384 €, έως ότου βγει κάποτε η οριστική. 

Αυτό παρουσιάστηκε ως μέγα επίτευγμα του νέου υπουργού εργασίας. 

Σ’ αυτή την κυβέρνηση όσοι περνούν απ’ αυτό το πολύπαθο υπουργείο, βαδίζουν στ’ αχνάρια του Γιάννη Βρούτση, του Προκρούστη των συντάξεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail