Κεμπάπ και κάτω για το 25% των τουρκικών εστιατορίων λόγω πανδημίας

Freepen.gr - Ο τομέας των εστιατορίων της Τουρκίας είναι από τους περισσότερο πληγέντες από την πανδημία καθώς γύρω στο 25 τοις εκατό των εστιατορίων μπορεί να μην ξανανοίξει μετά την άρση των περιορισμών, δήλωσε αξιωματούχος της βιομηχανίας στην εφημερίδα Cumhuriyet την Τετάρτη.

Το σύνολο των "100.000 εστιατορίων της χώρας απασχολεί περίπου δύο εκατομμύρια ανθρώπους", με το 10% των επιχειρήσεων να μην ανοίγουν ποτέ μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας COVID-19, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης εστιατορίων και ψυχαγωγίας (TURYID) Kaya Demirer, σημειώνοντας ότι ο αριθμός του μπορεί να φτάσει το 30% στο δεύτερο κύμα.

Η βιομηχανία, η οποία κατέγραψε έσοδα 135 δισεκατομμυρίων λιρών (18,2 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2019, τα είδε να υποχωρούν σε περίπου 60-70 δισεκατομμύρια λίρες (9,4 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2020, δήλωσε ο αξιωματούχος της βιομηχανίας, που ισοδυναμεί με απώλεια περίπου 50%.

Ο τομέας έχει περάσει "117 ημέρες το 2020 σε κατάσταση πλήρους τερματισμού λειτουργίας και κατά τη διάρκεια των 248 ημερών που παραμείναμε ανοιχτοί, υπήρχαν περιορισμοί στις ώρες", πρόσθεσε ο πρόεδρος του TURYID.

Ο κλάδος αναμένει από την κυβέρνηση να καθυστερήσει τις ληξιπρόθεσμες πληρωμές κατά τουλάχιστον έξι μήνες μετά την επαναλειτουργία, ενώ θα χρειαστεί να παράσχει βοήθεια σε μετρητά στις επιχειρήσεις, ανέφερε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail