Τα ΗΑΕ μπορούν να αγοράσουν το Su-57 της Ρωσίας εάν οι ΗΠΑ δεν τους πουλήσουν το F-35

Freepen.gr - Ο ισραηλινός εμπειρογνώμονας Yair Ramati τόνισε ότι η δέσμευση των ΗΠΑ να παράσχουν στο Ισραήλ στρατιωτική υπεροχή υψηλής ποιότητας στη Μέση Ανατολή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής ασφάλειας του Τελ Αβίβ.

Ο Ραμάτι επεσήμανε ότι " η θέση της κυβέρνησης του Τελ Αβίβ σχετικά με τη δυνατότητα προμήθειας τουF-35 στα ΗΑΕ και η προσπάθεια πρόληψης τέτοιων αγορών θα μπορούσε να ωθήσει τα Εμιράτα να αγοράσουν το ρωσικό μαχητικό Su-57 stealth αντί του αμερικανικού F-35".

Από την πλευρά της, η Counter Defense δήλωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πληρώσουν το Ισραήλ για την πώληση μαχητικών F-35 στα ΗΑΕ παρέχοντας άμεση πρόσβαση στους μυστικούς δορυφόρους του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης βαλλιστικών πυραύλων".

Ο δικτυακός τόπος Drive ανέφερε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump πιθανότατα αναφερόταν στους δορυφόρους "SBIRS", όταν μιλούσε στο "σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης", το οποίο επέτρεψε τη λήψη έγκαιρων μέτρων για τη διάσωση των ζωών του αμερικανικού στρατού κατά τη διάρκεια της ιρανικής επίθεσης πυραύλων στο Ιράκ.

"Η Ινδία και τα ΗΑΕ μπορούν να ενταχθούν στους εισαγωγείς του πολλά υποσχόμενου ρωσικού μαχητικού πέμπτης γενιάς, του Su-57", ανακοίνωσε ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας Rostec, το Νοέμβριο του 2019.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα ΗΑΕ δεν έχουν σχολιάσει τη δυνατότητα αγοράς του Su-57, ωστόσο, ο πρεσβευτής τους στις ΗΠΑ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Αμπού Ντάμπι θα εξετάσει άλλες ξένες επιλογές εάν η Ουάσινγκτον δεν τους πουλήσει τα αεροσκάφη stealth.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail