Αιγυπτιακά MiG-29 και Mirage 2000 θέρισαν έναν ολόκληρο στρατό τζιχαντιστών στη Λιβύη

Freepen.gr - Παρά το γεγονός ότι οι μάχες στο έδαφος της Λιβύης κατάφεραν να σταματήσουν, καθώς δεν καταγράφονται συγκρούσεις για αρκετό καιρό, γνωστοποιήθηκε μια άνευ προηγουμένου αεροπορική επίθεση από MiG-29M / M2 και Mirage 2000 της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην παραμεθόρια περιοχή, ενώ τα αεροσκάφη δεν εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Λιβύης, αλλά αναφέρεται ότι ως αποτέλεσμα της επίθεσης, εκατοντάδες μαχητές, δεκάδες κομμάτια εξοπλισμού, αποθήκες όπλων κλπ. καταστράφηκαν. 

Επιπλέον, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, που επικαλείται η ρωσική ιστοσελίδα avia.pro ένας από τους λόγους για τις επιθέσεις ήταν η ανάπτυξη εξοπλισμού αεράμυνας από την Τουρκία, η οποία στο μέλλον θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα σε αεροπορικές επιδρομές της Αιγύπτου.

Όπως αποδείχθηκε, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν όχι μόνο στο έδαφος της Λιβύης, αλλά και στο έδαφος της ίδιας της Αιγύπτου, όπου, εκτός από τους Τούρκους τζιχαντιστές, υπάρχουν και θέσεις τρομοκρατών Ισλαμικού Κράτους.

Το αιγυπτιακό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο από τις αεροπορικές του επιθέσεις με στόχο ισλαμιστικές ομάδες στο δυτικό τμήμα της χώρας κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη. Το βίντεο δείχνει πώς η αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία κάνει πολλές αεροπορικές επιδρομές σε ομάδες μαχητών, τα οχήματά τους και τα καταφύγιά τους, χτυπώντας με επιτυχία με πυρομαχικά ακριβείας. Πρέπει να σημειωθεί ότι το μήκος των συνόρων Λιβύης-Αιγύπτου είναι 1115 χιλιόμετρα. Μέσα από αυτό, οι τζιχαντιστές του ISIS και άλλων ομάδων εισέρχονται στην Αίγυπτο από τη Λιβύη. Κάθε χρόνο, ο Αιγυπτιακός στρατός καταστρέφει έως και 500 διαφορετικά οχήματα που χρησιμοποιούνται από μαχητές που προσπαθούν να εισέλθουν στην Αίγυπτο ή να περάσουν λαθραία όπλα και πυρομαχικά", - αναφέρεται από την εφημερίδα "Репортёр".

Πάντως ειδικοί πιστεύουν σε σχέση με τις αιγυπτιακές αεροπορικές επιδρομές, ότι η κατάσταση στο έδαφος της Λιβύης μπορεί να αποσταθεροποιηθεί και πάλι.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail