Μεγάλο κοίτασμα χρυσού αξίας αρκετών δις ανακαλύφθηκε στην Τουρκία

Sergen Sezgin /AA
Freepen.gr - Η Τουρκία έχει ανακαλύψει ένα μεγάλο κοίτασμα χρυσού που κατέχει περίπου 3,5 εκατομμύρια ουγγιές (99 τόνοι) πολύτιμου μετάλλου αξίας κοντά στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu στις 22 Δεκεμβρίου.

Το εύρημα στην μεσοδυτική πόλη Sögüt αναφέρθηκε από τον Fahrettin Poyraz, ο οποίος είναι επικεφαλής των γεωργικών πιστωτικών συνεταιρισμών της Τουρκίας και της εταιρείας παραγωγής λιπασμάτων Gübretaş.

"Μιλάμε για μια αξία κοντά στα έξι δισεκατομμύρια δολάρια", δήλωσε ο Poyraz στο Anadolu.

"Μέσα σε δύο χρόνια, θα εξαγάγουμε τον πρώτο χρυσό και θα φέρουμε αξία στην τουρκική οικονομία".

Οι μετοχές της Gübretaş αυξήθηκαν κατά σχεδόν 10 τοις εκατό στο Borsa της Κωνσταντινούπολης στις ειδήσεις.

Ο Poyraz δήλωσε ότι η παραγωγός λιπασμάτων Gübretaş κέρδισε τον έλεγχο της περιοχής από άλλη εταιρεία σε δικαστική απόφαση του 2019 και θα αναπτύξει το κοίτασμα μόνη της.

Ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Fatih Dönmez δήλωσε το Σεπτέμβριο ότι η Τουρκία έσπασε ρεκόρ πέρυσι παράγοντας 38 τόνους χρυσού.

"Ο στόχος μας για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι να φτάσουμε σε ετήσια παραγωγή 100 τόνων χρυσού", είχε αναφέρει τότε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail