ULAQ, το πρώτο ένοπλο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας της Τουρκίας

An artist's rendering of the ULAQ, an armed unmanned surface vessel made in Turkey. (Ares Shipyard)

Freepen.gr - Μια συνεργασία μεταξύ δύο κορυφαίων τουρκικών αμυντικών εταιρειών έχει καθελκύσει το πρώτο ένοπλο μη επανδρωμένο επιφανειακό σκάφος της χώρας, το ΟULAQ, σημειώνει ο Μπουράκ Μπεκντίλ για το defensenews.com.

Τα ναυπηγεία Ares και η Meteksan Defence, δήλωσαν στα τέλη του Οκτωβρίου πως το ULAQ κατασκευάστηκε από προηγμένα σύνθετα υλικά, έχει αυτονομία 400 χιλιομέτρων και μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 65 χλμ / ώρα.

Οι εταιρείες δήλωσαν επίσης ότι η πλατφόρμα είναι εξοπλισμένη με δυνατότητες ημερήσιας και νυχτερινής όρασης καθώς και κρυπτογραφημένη υποδομή επικοινωνίας, η οποία μπορεί να λειτουργήσει από κινητά οχήματα και κεντρικά γραφεία ή από θαλάσσιες πλατφόρμες όπως αεροπλανοφόρα ή φρεγάτες. Αυτή η υποδομή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποστολές πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης, επιφανειακού πολέμου, ασύμμετρου πολέμου, συνοδείας και στρατηγικής προστασίας υποδομών.

Ο σχεδιασμός για το πρωτότυπο ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, σημειώνει η δήλωση και η δομική κατασκευή ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με το πρώτο σκάφος να αναμένεται να εισέλθει στα ύδατα της Μεσογείου τον Δεκέμβριο μετά τον εξοπλισμό του.

Τα πυραυλικά συστήματα του ULAQ περιλαμβάνουν τέσσερα κελιά του Cirit και δύο από τα L-UMTAS, που κατασκευάζονται από την Roketsan ενώ οι δοκιμές πυροδότησης προγραμματίζονται για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Μαζί με τα πυραυλικά συστήματα Cirit και L-UMTAS, το ULAQ θα είναι εξοπλισμένο με διαφορετικές παραλλαγές της τεχνολογίας επικοινωνίας και πληροφοριών, όπως συστήματα μπλοκαρίσματος και Ηλεκτρονικού Πολέμου, για την κάλυψη διαφορετικών επιχειρησιακών αναγκών. Το σκάφος θα είναι σε θέση να διεξάγει κοινές επιχειρήσεις με συμπληρωματικά αεροσκάφη.

Οι κατασκευαστές του δήλωσαν ότι το ULAQ δεν είναι μόνο τηλεχειριζόμενο, αλλά και αυτόνομο όχημα που διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail