Η Τουρκία προχωρά τις προετοιμασίες για την ενεργοποίηση των S-400 με καρφιά για την Ελλάδα

Freepen.gr - Η Τουρκία συνεχίζει τις προετοιμασίες για την ενεργοποίηση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ.

"Συνεχίζουμε να ελέγχουμε και να προετοιμάζουμε τα συστήματα [S-400] σύμφωνα με τα σχέδιά μας", ανέφερε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

"Θα χρησιμοποιήσουμε τα S-400 με τον τρόπο που κάποια μέλη του ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν τα S-300", δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας υπονοώντας σαφέστατα τη χώρα μας, η οποία όμως έχει παραπεταμένους τους πυραύλους στην Κρήτη.

Η πρόταση της Τουρκίας για σύσταση τεχνικής ομάδας εργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για μελέτη της συμβατότητας των S-400 και των F-35 της πέμπτης γενιάς των ΗΠΑ παραμένει σε ισχύ, ανέφερε ο Akar.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις πολιτικές-στρατιωτικές υποθέσεις Clarke Cooper δήλωσε στις αρχές Νοεμβρίου ότι η πιθανότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την αγορά ρωσικών πυραυλικών συστημάτων επιφανείας-αέρος S-400 εξακολουθεί να παραμένει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail