Δ. Κούβελας: «Το Lockdown ήταν το χειρότερο που μπορούσαμε να κάνουμε»

Ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας, στο ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, μίλησε σήμερα για τα θετικά μηνύματα από το εμβόλιο της Pfizer - BioNTech Group, σημειώνοντας ότι το πρώτο μεγάλο βήμα φαίνεται να γίνεται και ένα έχουμε ένα νέου τύπου εμβολίου, mRNA, σημειώνοντας ότι η παραγωγή του και ακόμη περισσότερο η αλυσίδα διανομής του, είναι μια άλλη εξίσωση που πρέπει να λυθεί, καθώς η σκέψη και μόνο ότι για την συντήρηση του χρειάζεται ψυκτικούς χώρους -80 βαθμούς Κελσίου. 

Αίσθηση όμως προκάλεσαν και όσα είπε ο κ. Κούβελας για το ξεκίνημα, την πορεία και την ανέλιξη ενός γνήσιου Θεσσαλονικιού, που μάλιστα πέρυσι τίμησε το ΑΠΘ, ως έναν από τους κορυφαίους αποφοίτους του, στο τομέα της Κτηνιατρικής, τον Άλμπερτ Μπουρλά, που είναι ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Ο κ. Κούβελας μίλησε ακόμη για όλες τις εξελίξεις στο χώρο του φαρμάκου στη μάχη του κορωνοιού, το τι συμβαίνει στις ΜΕΘ και γιατί το lockdown, ούτε μονόδρομος θα μπορούσε να είναι, ούτε η λύση για όλα, όταν στοιχειωδώς δεν έχουμε μια βάση πραγματικής επιδημιολογικής καταγραφής του πληθυσμού, την ώρα που άλλες ασθένειες και παθήσεις έχουν μπει «κάτω από το χαλί» ενώ θερίζουν κάθε χρόνο. 

Ο καθηγητής υποστηρίζει πως «Το Lockdown ήταν το χειρότερο που μπορούσαμε να κάνουμε» και αναλύει πως θα έπρεπε να έχουμε κινηθεί εξαρχής αξιοποιώντας το χαρτί της πρωτοβάθμιας βαθμίδας υγείας.

Επίσης εξηγεί την εικόνα της αύξησης των νεκρών στις ΜΕΘ σημειώνοντας ότι έχει μειωθεί δραστικά ο αριθμός όσων φτάνουν τελικά στη ΜΕΘ που αντιμετωπίζονται καλύτερα κατά τη νοσηλεία τους και πλέον σε αυτές καταλήγουν τα πολύ βαριά περιστατικά.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail