Jerusalem Post: Η Τουρκία θα προκαλέσει την Ελλάδα ενώ ο Πομπέο θα είναι στην Πόλη

YORUK ISIK/ REUTERS
Freepen.gr - Μέρες μετά τον πόλεμο στο Αζερμπαϊτζάν, που έχει υποστηρίξει η Τουρκία, η Άγκυρα χρειάζεται μια νέα κρίση και απειλεί την Ελλάδα με ναυτική επιχείρηση μεταξύ 11 και 23 Νοεμβρίου, αναφέρει ο Σεθ Φράντζμαν σε άρθρο του στην jpost.com με τίτλο "Η Αγκυρα απειλεί την Ελλάδα με νέους ναυτικούς ελιγμούς καθώς φτάνει ο Πομπέο" και υπότιτλο: Αυτό είναι το μοντέλο της Άγκυρας: Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΑΕ και άλλες χώρες.

Η επιχείρηση έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει μια κρίση και συγκρούσεις και είναι χρονομετρημένη για να συμπέσει ακριβώς με την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην περιοχή, σχολιάζει ο Φράντζμαν.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί τις Navtex και ένα "ερευνητικό σκάφος" ως κάλυψη για στρατιωτικές ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να παρενοχλούν και να προκαλούν την Ελλάδα, υποστηρίζει ο συντάκτης αναφέροντας ότι από την αρχή του έτους, έχει εκδώσει σχεδόν δώδεκα Navtex, ενώ χρησιμοποίησε το σύστημα αεράμυνας S-400 που αγόρασε από τη Ρωσία για να παρενοχλήσει τα ελληνικά F-16.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί το Oruc Reis για να ισχυριστεί ότι κάνει έρευνα, αλλά συνοδεύει το πλοίο με ναυτικά πολεμικά σκάφη. Καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν χρησιμοποιεί τη Navtex ως τρόπο εισόδου στα ύδατα άλλων χωρών με το πρόσχημα της έρευνας, αναφέρει ο Φράντζμαν.

Ο Ισραηλινός κάνει λόγο για αρπαγή θαλάσσιας περιοχή με σκοπό το χωρισμό Ελλάδας - Κύπρου.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί μια κρίση κάθε εβδομάδα για να απειλήσει τους γείτονές της και να αποσπάσει την προσοχή από τις οικονομικές αποτυχίες στο εσωτερικό, τονίζει ο Φράντζμαν ενώ θεωρεί ότι στα τέλη Οκτωβρίου και τις αρχές Νοεμβρίου, υποκίνησε επίσης στη Γαλλία τις τρομοκρατικές επιθέσεις. 

"Φέτος, η Τουρκία βομβάρδισε το βόρειο Ιράκ, χτυπώντας τη μειονότητα Γιαζίδι και Κούρδους, και ενθάρρυνε δύο πολέμους εναντίον της Αρμενίας και έκανε έναν πόλεμο στη Συρία. Απείλησε τους Αμερικανούς και Κούρδους εταίρους και τους Χριστιανούς με περισσότερες εισβολές στην ανατολική Συρία, απείλησε την Αίγυπτο, έστειλε Σύριους μισθοφόρους στη Λιβύη, απείλησε τα ελληνικά F-16, δοκίμασε τα S-400, απείλησε το Ισραήλ, φιλοξένησε δύο φορές τρομοκρατικούς ηγέτες της Χαμάς, απείλησε να διακόψει τις σχέσεις με τα ΗΑΕ και δεσμεύθηκε να "απελευθερώσει" το Τζαμί al-Aqsa.

Από τον Ιούλιο πραγματοποιεί απειλές κατά της Ελλάδας με τη μορφή των ναυτικών ασκήσεων κάθε μήνα. Απείλησε επίσης τον εκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, έπληξε τη Νανσί Πελόσι και τη διοίκηση Τραμπ, απείλησε να εξαναγκάσει να στείλει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, προκάλεσε συγκρούσεις στη Λιβύη το Μάρτιο και τον Απρίλιο και έχει εμπλακεί σε απειλές εναντίον Τούρκων δημοσιογράφων στην Ευρώπη" καταλήγει στο εκτενές άρθρο του ο Φράντζμαν απαριθμώντας τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail