Αναφορές για επερχόμενη αναγνώριση του ψευδοκράτους από Λιβύη, Πακιστάν και Αζερμπαϊτζάν

Freepen.gr - Μια πηγή της λιβυκής ιστοσελίδας 218NEWS αποκάλυψε μια επερχόμενη επίσκεψη του προέδρου του Προεδρικού Συμβουλίου, Faiz Al-Sarraj, και του Υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής του Μοχάμεντ Σαιγιάχ στο ψευδοκράτος, το οποίο οι Τούρκοι αποκαλούν "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" για να ανακοινώσουν τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων.

Η πηγή πρόσθεσε ότι η Λιβύη, το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν θα είναι οι πρώτες χώρες που θα αναγνωρίσουν επίσημα το ψευδοκράτους και θα δημιουργήσουν διπλωματικές σχέσεις μαζί του.

Η κίνηση έρχεται αφού ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε τα κατεχόμενα την περασμένη Κυριακή για να συναντηθεί με τον νεοεκλεγέντα τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο οποίος προκρίνει τη λύση "δύο κρατών", σε περίπτωση που οι συνομιλίες με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ δεν αποφέρουν αποτελέσματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail