Μετράμε δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα αλλά υπουργός "πανηγυρίζει" γιατί είμαστε καλύτερα από το Βέλγιο

Engin_Akyurt / pixabay
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ»  και τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Οικονόμου και κ. Μαρία Αναστασοπούλου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας όσον αφορά την κριτική που δέχεται η Κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας:  

«Ο δείκτης που έχει φτιάξει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να μετράει πόσο καλά ή άσχημα πηγαίνει η κάθε χώρα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, είναι  οι θάνατοι ανά εκατομμύριο. Τι λένε τα στοιχεία; Βέλγιο, 1.323 ανά εκατομμύριο. Ισπανία, 898 ανά εκατομμύριο. Ιταλία, 793 ανά εκατομμύριο. Γαλλία, 693 ανά εκατομμύριο. Τσεχία, 644 ανά εκατομμύριο. Σουηδία, 616 ανά εκατομμύρια. Ολλανδία, 501 ανά εκατομμύριο. Ρουμανία, 495 ανά εκατομμύριο. Σλοβενία, 461 ανά εκατομμύριο. Ιρλανδία, 406 ανά εκατομμύριο. Ελλάδα, 125 ανά εκατομμύριο.To ότι είμαστε 12 φορές καλύτερα από το Βέλγιο, ναι, το “πανηγυρίζουμε”, γιατί σώσαμε ζωές». 

Πάνω σε νεκρούς ανθρώπους δεν μπορούν να υπάρξουν πανηγύρια ανεξαρτήτως χώρας κι εθνικότητας, ούτε όταν η χώρα δεν εκμεταλλεύθηκε όλους αυτούς τους μήνες για να ανοίξει αποκλειστικά 2-3 νοσοκομεία μόνο για τον κορωνοϊό (λύση που προωθεί η Σερβία), ούτε όταν δεν προχώρησε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να διαθέτει σήμερα το ελληνικό κράτος περισσότερα όπλα στη διάθεσή του για να σώσει τους ευπαθείς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail