Όλοι έχουμε ανάγκη από καλές ειδήσεις και η κυβέρνηση μας τις παρέχει, άλλωστε δεν κοστίζουν σε αυτήν

Μας συγκίνησε όλους η είδηση ό,τι νοσηλεύτριες από την Κρήτη και την Πελοπόννησο, ήρθαν στην Θεσσαλονίκη εθελοντικά να βοηθήσουν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, που ειδικά στις μονάδες κορωνοιού εργάζονται με αυτοθυσία. 

Γιάννης Μαγκριώτης

Όμως, την ώρα, που τα επισήμως διαπιστωμένα κρούσματα αυξάνονται, για τα πραγματικά υπάρχουν εφιαλτικές εκτιμήσεις, και τα νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει τα όρια, ειδικά στην Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα, η κυβέρνηση, συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας, ανακοινώνει τα μέτρα αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, από τις αρχές του Δεκέμβρη. 

Την ίδια ημέρα, η ίδια κυβέρνηση, ανακοινώνει ο,τι σχεδιάζει να αυξήσει τα περιοοριστικά μέτρα στην Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα, και να κλείσει τα χερσαία σύνορα. 

Από την άλλη οι υπουργοί οικονομικών και απασχόλησης, δεν μπορούσαν να λείπουν από τις καλές ειδήσεις, ανακοίνωσαν νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, επαγγελματιών, εργαζομένων και ανέργων, και καλά κάνουν, παρ' ότι οι απώλειες που έχουν οι περισσότεροι πολίτες είναι πολύ πιο μεγάλες. 

Όμως ταυτόχρονα παριστάνουν και τους θαυματοποιούς, οπως από την αρχή της πανδημίας. Ενώ δίνουν πρόσθετα χρήματα, και τα έσοδα του δημοσίου, μειώνονται συνεχώς, και θα συνεχίζουν να μειώνονται, ανακοινώνουν ταυτόχρονα ο,τι καταφέρνουν και ενισχύουν τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους. 

Πως γίνεται αυτό; Απλούστατα, η κυβέρνηση δημιουργεί συνεχώς ελλείμματα στον προϋπολογισμό, κάτι που έχει επιτρέψει, λόγω πανδημίας η ΕΕ, δανείζεται συνεχώς από την αγορά χρήματος και την ΕΚΤ, με χαμηλά επιτόκια, λόγω της εγγύησης της ΕΕ, πάλι λόγω κορωνοιού, εισπράττει πρόσθετους πόρους από την ΕΕ, πάλι λόγω κορωνοϊού.

Όμως, τόσο τα ελλείμματα, όσο και τα δάνεια, πρέπει να καλυφθούν, και αυτό θα γίνει απαιτητό μέσα στο 2021, δηλαδή μόλις ελεγχθεί η πανδημία, και όλοι ξέρουμε ποιοι θα κληθούν να τα πληρώσουν, και πως. 

Ο κορωνοϊός είναι καταστροφικός για την δημόσια υγεία, την οικονομία και την κοινωνία, φαίνεται όμως, πως σώζει προς το παρόν, την κυβέρνηση. 

Πρέπει όμως, εκτός από την δική της διάσωση, η κυβέρνηση να ασχοληθεί πιο σοβαρά και με την διάσωση της κοινωνίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail