Αιγύπτιος μεγιστάνας κατά Ερντογάν: Προκαλεί χάος στην περιοχή για να γίνει οθωμανός αυτοκράτορας!

Freepen.gr - Ένας Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος κατηγόρησε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι προκάλεσε "μεγάλο χάος" στην περιοχή με πρόσφατες κινήσεις εξωτερικής πολιτικής.

Μιλώντας στο αμερικανικό κανάλι ειδήσεων CNBC την Τρίτη, ο Naguib Sawiris, πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, δήλωσε ότι ο Ερντογάν οδηγήθηκε από μια φιλοδοξία "να γίνει ο νέος οθωμανός αυτοκράτορας της περιοχής".

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν σημαντικές επιθέσεις εναντίον Κουρδικών ενόπλων ομάδων στη Συρία και το Ιράκ, παρενέβησαν εναντίον του ισχυρού Χαλίφα Χαφτάρ που υποστηρίζεται από την Αίγυπτο στη Λιβύη και αντιμετώπισαν την Ελλάδα για αμφισβητούμενα εδάφη στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι έχει κατηγορήσει από τότε την Τουρκία ότι προωθεί την Αδελφότητα σε ολόκληρη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, όπου η Αίγυπτος έχει παράσχει στήριξη στον Χαφτάρ κατά της τουρκικής κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας με έδρα την Τρίπολη.

Ο Sawiris δήλωσε ότι η Αδελφότητα "έφυγε από την Αίγυπτο μέσα σε ένα χάος" και ότι ελπίζει πως η νέα αμερικανική διοίκηση υπό τον Joe Biden θα βοηθήσει "να επανέλθουν οι δημοκρατικές αξίες" πίσω στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail