48.000 κτίρια θα καταστραφούν σε πιθανό σεισμό 7,5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει έκθεση

Freepen.gr - Η υπηρεσία σχεδιασμού της Κωνσταντινούπολης (IBA), η οποία διοικείται από τον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης (IBB), δημοσίευσε μια έκθεση που αναφέρει ότι 48.000 κτίρια στην Κωνσταντινούπολη θα καταρρεύσουν ή θα υποστούν σοβαρές ζημιές εάν ένας σεισμός μεγέθους 7,5 χτυπήσει τη μεγαλούπολη.

Περίπου 194.000 κτίρια θα βιώσουν μέτρια ζημιά σε έναν τέτοιο σεισμό και το 30% των δρόμων θα μπλοκαριστεί, ανέφερε η έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 4 Νοεμβρίου και επικαλείται το duvarenglish.com. Η συνολική ζημιά από έναν τέτοιο τεράστιο σεισμό θα φτάσει τα 120 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (14,27 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με την έκθεση. Η Κωνσταντινούπολη διαθέτει περισσότερα από αρκετά κενά διαμερίσματα τα οποία μπορούν να διατεθούν για τη χρήση κατοίκων που διαμένουν σήμερα στα 48.000 πιο επικίνδυνα κτίρια της πόλης, ανέφερε η έκθεση. "Αντί να κατασκευάσουν νέα κτίρια, αυτές οι [άδειες] κατοικίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προετοιμασία ενάντια στον σεισμό. Ωστόσο, οι πολιτικές και οικονομικές προτιμήσεις καθώς και η νομοθεσία αποτελούν εμπόδιο σε αυτό", αναφέρει η έκθεση.

Οι ειδικοί μετά το σεισμό του 1999 έχουν προειδοποιήσει για  έναν άλλο ισχυρό σεισμό που αναμένεται να χτυπήσει την Κωνσταντινούπολη τις επόμενες δεκαετίες καλώντας τις αρχές να λάβουν προφυλάξεις.

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρόλο που δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τους σεισμούς, είναι δυνατόν να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια του σεισμού", ανέφερε η έκθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail