Αποκάλυψη της εταιρείας-φάντασμα που εκτελεί επιχειρήσεις α λα Οτσαλάν για τη ΜΙΤ

Freepen.gr - Αεροπορική εταιρεία με έδρα την Άγκυρα κατέχει το αεροσκάφος που χρησιμοποιήθηκε σε φερόμενες απαγωγές και παραδόσεις Τούρκων αντιφρονούντων από την Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (MIT) της χώρας, σύμφωνα με ερευνητική έκθεση του Nordic Monitor που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε το Nordic Monitor, δύο Bombardier Challengers με αριθμούς ουράς TT4010 και TCKLE καθώς και ένα ελικόπτερο Sikorsky S-76C ανήκουν στην Mavi Başkent Havacılık Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş.

Η έκθεση αναφέρει ότι τα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν σε μυστικές πτήσεις από το εξωτερικό, με τη ΜΙΤ να ενορχηστρώνει την απαγωγή αντιπάλων και κριτικών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Bombardier Challenger με αριθμό ουράς TT4010 εκτέθηκε σε μια προσπάθεια αρπαγής στη Μογγολία όταν ο Υφυπουργός Μεταφορών της χώρας ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες του αεροσκάφους που περίμενε στο διάδρομο για να μεταφέρει τους Τούρκους πολίτες που φέρεται να συνδέονται με το κίνημα Gülen πίσω στην Τουρκία.

Το άλλο Bombardier εθεάθη στην Πρίστινα κατά τη διάρκεια της παράδοσης έξι Τούρκων πολιτών οι οποίοι φυλακίστηκαν μετά την επιστροφή τους στην Τουρκία σε κοινή επιχείρηση των κατασκοπευτικών υπηρεσιών των δύο χωρών η οποία παραβίασε 31 νόμους και κανονισμούς, σύμφωνα με το Κοινοβούλιο του Κοσόβου.

Η μπροστινή εταιρεία που κατέχει το ιδιωτικό αεροσκάφος λειτουργεί από την υπηρεσία κατασκοπείας της Τουρκίας, MIT, σύμφωνα με την έρευνα της Nordic Monitor.

Μετά τα σκάνδαλα, η MIT άλλαξε το όνομα της μπροστινής αεροπορικής εταιρείας, στις 17 Ιανουαρίου 2019, σε Mavi Başkent από το αρχικό όνομα Birleşik Inşaat Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş., αναφέρεται ως κατασκευαστική, τουριστική και εμπορική επιχείρηση, σύμφωνα με την Nordic Monitor.

Η διεύθυνση της εταιρείας άλλαξε στις 23 Δεκεμβρίου 2019 σε ένα γραφείο στο Çankaya (Meşrutiyet Mahallesi Meşrutiyet Cad. Menderes Iş Hanı Apt. 9/5) από ένα γραφείο στο Yenimahalle (Gayret Mahallesi, Ivedik Caddesi Ahmet Hamdi Sokak No:61), όπου βρισκόταν αρχικά στο συγκρότημα της έδρας της MIT.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail