Προαναγγελία τουρκικών γεωτρήσεων

Με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας F. Donmez προαναγγέλονται πλέον και επίσημα γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ακόμη και η περίφημη προσφυγή στη Χάγη μοιάζει πια με πολυτέλεια. 

Τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση σε αυτή την περίπτωση; Θεωρεί ότι έχει λάβει τα μέτρα της επειδή τραβήξαμε την κόκκινη γραμμή στα 6 μίλια των χωρικών υδάτων; Ιστορικά πάντως ο συνεχής κατευνασμός κατέληξε πάντα σε πόλεμο ή σε οικειοθελή παράδοση. 

Αφού η ελληνική κυβέρνηση απέφυγε να απαντήσει αποφασιστικά στην αρχή και δεν αντέδρασε στις τουρκικές γεωτρήσεις στην Κύπρο, ήλθε τώρα η ώρα να αντιμετωπίσει πολύ πιο βαριά ιστορικά διλλήματα. Από τη μείζονα αντιπολίτευση δεν περιμένουμε βεβαίως κάτι. Δεν ξέρουμε καν αν υπάρχει.

Αναστάσιος Λαυρέντζος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail