Και το Μαρόκο μαζί με Σαουδική Αραβία κι ΗΑΕ στο μποϊκοτάζ των τουρκικών αγαθών!

Freepen.gr - Μετά την αύξηση των φόρων επί των εισαγόμενων τουρκικών προϊόντων κατά 90 τοις εκατό, το Μαρόκο φαίνεται να ενώνει τις δυνάμεις του με τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ σε ένα ντε φάκτο μποϊκοτάζ των προϊόντων που κατασκευάζονται στην Τουρκία εν μέσω αυξανόμενων περιφερειακών εντάσεων, αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα duvaR.

Οι Τούρκοι εξαγωγείς αντιμετώπισαν δυσκολίες στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων, καθώς οι χώρες αυτές διατήρησαν μια ανεπίσημη πολιτική μη εισαγωγής τουρκικών προϊόντων για περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι δυσκολίες αυτές έχουν εξαπλωθεί στη Βόρεια Αφρική, η οποία συνήθως παρουσιάζει σημαντικές αγορές στους Τούρκους εξαγωγείς. Το 2019, η Αλγερία εισήγαγε 1,86 δισεκατομμύρια δολάρια σε τουρκικά προϊόντα, ενώ το Μαρόκο έφτασε τα 2,24 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Συνέλευσης των Τούρκων Εξαγωγέων (TIM).

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, η Τουρκία αντιμετώπισε προβλήματα στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και ειδικότερα στο Μαρόκο, μετά από υπερβολικές αυξήσεις φόρων, ανέφερε το Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση του Φόρου του Μαρόκου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πηγές από το Υπουργείο Εμπορίου του Μαρόκου αναφέρουν ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την πρόληψη του αθέμιτου ανταγωνισμού από τους Τούρκους παραγωγούς κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που κυριαρχούν στην τοπική αγορά.

"Υπήρξε πάντα μια δύσκολη κατάσταση με το Μαρόκο. Επιβάλλει υψηλούς δασμούς, ειδικά στα σημεία ελέγχου των τελωνειακών δασμών, προκειμένου να υποστηρίξει περισσότερο την εγχώρια παραγωγή. Αλλά το γεγονός ότι το Μαρόκο περιλαμβάνεται τώρα στην εξίσωση με τη Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και την Αίγυπτο έχει κάνει τη στάση του απέναντί μας λίγο πιο δύσκολη, έχει γίνει πιο σκληρή από πριν", δήλωσε ο Giyasettin Eyüpkoca, πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων και επιχειρηματιών Laleli (LASIAD).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail