Ξεκάθαρος Ασαντ για όσα δε λενε οι Ελληνες: Ο Ερντογάν υποκινεί τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο Ειδήσεων Σπούτνικ ότι ο Ερντογάν είναι ο κύριος υποκινητής της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, σημειώνοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είχε υποστηρίξει στο παρελθόν την τρομοκρατία στη Συρία και τη Λιβύη.

"Ας είμαστε πολύ σαφείς και ειλικρινείς, ο Ερντογάν έχει υποστηρίξει τρομοκράτες στη Συρία και υποστηρίζει τρομοκράτες στη Λιβύη και ήταν ο κύριος υποκινητής και πυρσός της πρόσφατης σύγκρουσης που συνεχίζεται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας"

"Ως εκ τούτου, θα περιγράψω τη συμπεριφορά του ως επικίνδυνη και για διάφορους λόγους. Πρώτον, επειδή αντικατοπτρίζει τη συμπεριφορά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι μια εξτρεμιστική τρομοκρατική οργάνωση. Δεύτερον, επειδή αναφλέγει πολέμους σε διάφορες περιοχές μόνο για να εκτρέψει την προσοχή του τοπικού ακροατηρίου του στην Τουρκία από την εστίαση στη συμπεριφορά μέσα στην Τουρκία, ειδικά μετά την κραυγαλέα σχέση του με την ISIS στη Συρία"

Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ θεώρησε ότι "ο όρος διεθνής κοινότητα" σημαίνει "μεγάλες δυνάμεις και πλούσιες χώρες", τονίζοντας ότι αυτή η κοινωνία χρησιμοποιεί την Τουρκία για να εφαρμόσει τις πολιτικές της στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail