Δεν είναι σωφροσύνη. Είναι δειλία!

Για να αντιληφθεί κανείς πόση ζημιά έχει προκαλέσει η εγκληματική ανικανότητα της κυβέρνησης να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία και τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο και την Αν Μεσόγειο, δεν έχει παρά να ακούσει προσεκτικά τις ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου ενέργειας. Σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία θα μελετήσει τα αποτελέσματα των ερευνών του Oruc Reis και θα αποφασίζει αν θα στείλει και γεωτρύπανο στην περιοχή της τουρκικής NAVTEX.

Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης

Από την ανακοίνωση είναι φανερό ότι η Τουρκία έκανε σεισμικές έρευνες στήν περιοχή τής, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ελληνικής υφαλοκρηπίδας, γεγονός που ενισχύεται και από την πολύ χαμηλή ταχύτητα του σεισμολογικού Reis.

Η Ελλάδα, με την άτολμη και φοβική πολιτική της κυβέρνησης έχει βρεθεί στήν εξής de facto θέση: Καλείται από την φιλότουρκη Γερμανία σε απ ευθείας συνομιλίες με την Τουρκία και παρακαλάει και η ίδια για συνομιλίες (!), για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών!

Για ποιές ζώνες θα συζητήσει η Τουρκία τη στιγμή που κάνει ανενόχλητη σεισμικές έρευνες στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, που σύμφωνα με το Διεθνές Δικαιο ανήκουν στήν Ελλάδα, λόγω του Καστελόριζου; Το οποίο, εκτός τών άλλων, σύμφωνα με τις ΗΠΑ και την ΕΕ επισήμως,  έχει όση υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ έχουν οι στεριές και όλα τα κατοικημένα νησιά;

Οι ανεγκέφαλοι σύμβουλοι της ελληνικής κυβέρνησης και ο φοβικός πρωθυπουργός δεν βλέπουν ότι η Τουρκία δημιουργεί τετελεσμένα στήν περιοχή αδιαφορώντας αν αυτά είναι νόμιμα ή παράνομα, ακριβώς όπως δημιούργησε στήν Κύπρο, παρά τις επανειλημένες αποφάσεις κοτζάμ Συμβουλίου Ασφαλείας;

Δεν βλέπουν οι τρεμάμενοι συμβουλάτορες της κυβέρνησης ότι με τις κινήσεις της η Τουρκία ακολουθεί την πάγια εδώ και 1000 χρόνια πολιτική της βαρβαρότητας και της αρπαγής πάνω από νόμους και ηθική, παίζοντας το αρχαίο αλάνθαστο παιχνίδι "μακάριοι οι κατέχοντες;"

Σε ποιό διάλογο θα καθήσουν οι Έλληνες εκπρόσωποι για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ όπου ερευνά το Oruc Reis, τη στιγμή που η Τουρκία θα επικαλείται ότι η Ελλάδα δεν αμφισβήτησε ποτέ εμπράκτως τις τουρκικές έρευνες; Και θα χλευάζει ο Τούρκος αντιπρόσωπος με το δίκιο του τους Έλληνες φραγκολεβαντίνους στό τραπέζι, λέγοντας ότι αν η Ελλάδα όντως είχε νόμιμα δικαιώματα επί της περιοχής, ασφαλώς θα τα είχε υπερασπιστεί, όπως κάνει η Τουρκία, αλλά και η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, το Βιετνάμ (για να απαριθμήσω μερικά από τα κράτη που υπερασπίζονται όχι μόνο όσα νόμιμα κατέχουν, αλλά και όσα θεωρούν ότι δικαιούνται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο).

Επιπλέον, ιδού η ελληνική αφασία μπροστά στήν τουρκική εισβολή: Τρέχει η χώρα να τη σώσουν άλλοι! Άλλοι, που έχουν γαλουχηθεί από τα γενοφάσκια τους με τη νοοτροπία να υπερασπίζονται ΣΘΕΝΑΡΑ όσα θεωρούν ότι τους ανήκουν. Μ αυτή τη νοοτροπία περιφρονούν όσους δεν το κάνουν. Τους Ελληνες.

Όταν παρακαλάει ο Έλληνας υπουργός τους ξένους συναδέρφους του να συμμαζέψουν τον Έρντοαν προκαλεί μόνο οίκτο, ίσως και αηδία. Όπως προκαλεί και σε κάθε Ελληνα που έχει στοιχειώδη αξιοπρέπεια.
Και όταν ο Έλληνας υπουργός και πρωθυπουργός επιχειρηματολογούν με το διεθνές δίκαιο μέσα στο μεγάλα σφαγεία ξένων και αδύναμων, που λέγονται ΕΕ και ΗΠΑ, προκαλούν είτε τη χλεύη είτε την περιφρόνηση. Όπως και σε κάθε Έλληνα που έχει αξιοπρέπεια. Ως άσχετοι με τη διεθνή πραγματικότητα. Σαν να μιλάνε 5χρονα σε ενήλικες. Ακριβώς έτσι.

Αν ήρθαν οι Αυστριακοί να βοηθήσουν στόν Έβρο, το έκαναν γιατί είδαν πρώτα τους Έλληνες να υπερασπίζονται τον τόπο τους. Όχι μόνο για να μην εισπράξουν μετανάστες. Αν ήρθαν οι Αγγλογάλλοι και οι Ρώσοι στο Ναυαρίνο, ήρθαν γιατί πρώτα οι Έλληνες ματώναν για μια πατρίδα.

Όσοι κρύβουν το φόβο τους πίσω από επιχειρήματα ότι τάχα η Ελλάδα δεν μπορεί να πειράξει την Τουρκία γιατί δεν έχει επεκτείνει την κυριαρχία στα 12 μίλια και δεν έχει ανακηρύξει ΑΟΖ, επομένως η Τουρκία δρά σε διεθνή ύδατα, αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν ότι οι τουρκικές κινήσεις είναι δυνητικά επιθετικές εναντίον της χώρας και η Ελλάδα έχει χρέος να αντιδράσει ανάλογα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Βρετανία δεν περιμένει πότε ο Νορβηγός θα περάσει στα θαλάσσια όριά της για να τον σταματήσει. Αν θεωρεί ότι η κίνησή του είναι επιθετική τον σταματάει πολλά μίλια πρίν. Όπως κάνουν όλες οι χώρες του κόσμου.

Μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα είχε χτές τίτλο "Η Τουρκία έφτασε στο Καστελόριζο και οι Ευρωπαίοι δεν κάνουν τίποτε". Μιλάμε για τίτλο ντροπής. Για νοοτροπία ντροπής. Για βαθύ ραγιαδισμό. Για αναξιοπρέπεια στό έπακρο.

Το τρομερό είναι ότι αυτή η νοοτροπία κυριαρχεί και στα κυβερνητικά σαλόνια. Μά, τι θέλετε να κάνουμε, ψελίζουν. Πόλεμο; Ναι. Να κάνετε πόλεμο. Αν η απάντηση της Τουρκίας στο φρενάρισμα του Oruc Reis για νηοψία και στην επέκταση στα 12 μίλια (που είναι νόμιμα δικαιώματα της Ελλάδας) είναι πόλεμος, να κάνετε πόλεμο!
Γιατί δεν επιτρέπει ο ΟΗΕ ούτε καν την απειλή πολέμου σε άσκηση νόμιμου δικαιώματος. Αφού θέλετε να πάτε με το Δίκαιο.
Και να πείτε στη Γερμανία ΣΑΣ, ότι αφού θέλει τόσο πολύ το διάλογο για τις θαλάσσιες ζώνες, σημαίνει πως τις αναγνωρίζει ως διεκδικήσιμες από τις δύο χώρες. Αν τις θεωρεί ως τέτοιες σημαίνει ότι και η Ελλάδα τις διεκδικεί. Αφού τις διεκδικεί νομίμως η Ελλάδα, έχει το δικαίωμα να τις υπερασπιστεί κι όλας όταν ο άλλος τις καταπατά σαν να είναι δικές του. Γιατί όταν τις καταπατά στερεί από την Ελλάδα το δικαίωμα να τις διεκδικεί. Τόσο απλά.

Η Ελλάδα, λοιπόν, αφού έχει τα νόμιμα δικαιώματα, δεν έχει παρά να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια και να ειδοποιήσει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αν η Τουρκία κουνηθεί μέσα από τα 12 μίλια ή μέσα από τα όρια της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ που διεκδικούν και οι δύο χώρες, θα το θεωρήσει εχθρική πράξη, σύμφωνα με τα άρθρα του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και θα χτυπήσει, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματά της.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει παρά να εκπέμψει τελεσίγραφο: Μαζέψτε τον αλλιώς θα χτυπήσουμε και δεν θα φταίμε. Κι όχι να περιμένει το Δεκέμβρη ή όποτε γουστάρουν τα συμφέροντα των αφεντικών της Τουρκίας.

Κι όποιος νομίζει ότι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί θα κάτσουν να κοιτάνε τον Τούρκο, απατώνται πλάνην οικτράν. Έγινε το ΄87, το είδαμε πώς τρέχαν να τον μαζέψουν. Δεν έγινε το ΄96 και είδαμε τα αποτελέσματα. Σήμερα, με τη δειλία της η ελληνική κυβέρνηση θα χάσει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα τεράστιας κλίμακας σε επίπεδα υφαλοκρηπίδας, ΑΟΖ και χωρικών υδάτων. Επειδή καμιά χώρα στόν πλανήτη δεν περιμένει από ένα απρόσωπο διεθνές δικαστήριο σαν της Χάγης να αποφασίσει για την κυριαρχία της.

Επειδή, υπάρχουν εκατοντάδες αποφάσεις για την κυριαρχία της Κύπρου που η Τουρκία σκουπίζει μ αυτές τον πισινό της. Όταν γειτονεύεις με αλήτη και δεν υπάρχει αστυνομία, δεν πας με το κοστουμάκι να βρείς το δίκιο σου. Όταν συνορεύεις με αλήτη, μαθαίνεις να υπερασπίζεσαι αναλόγως το σπίτι σου. Αλλιώς, το΄χασες.

Ο δειλός στό τέλος πάντα χάνει. Σήμερα τη δειλία την έχουμε εντάξει στη σωφροσύνη. Για να την πουλάμε ευκολότερα.

Αυτά, για τους τρεμάμενους της κυβέρνησης και των συμβούλων της και τους υπερασπιστές τους, που επικαλούνται το δίκαιο για να μείνει αδρανής η Ελλάδα στούς τραμπουκισμούς του Τούρκου φασίστα. Η συμφορά δεν είναι μακρυά με τέτοια μυαλά. Και Ελευθέριος Βενιζέλος δεν φαίνεται στόν ορίζοντα. Μόνο κάτι Δηλιγιάννηδες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail