Το Δίκαιο της Θάλασσας, η Χωρική Θάλασσα της Ελλάδας και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η νομικός και διδάκτορας του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας στη Νομική Σχολή της Αθήνας, Κέρη Μαυρομμάτη μιλώντας στον 98.4, εξήγησε γιατί σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις, το διεθνές δίκαιο και την σύμβαση γα το δίκαιο της θάλασσας, τους ελληνικούς νόμους και πράξεις που έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι τον ΟΗΕ, η Ολλανδέ έχει ειδική αιγιαλίτιδα ζώνη 10 ν.μ. και γιατί ταυτόχρονα η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα κυριαρχικά δικαιώματα ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Η ίδια υποστήριξε ότι οι νομικισμοί συνιστούν αποφυγή ευθυνών την ώρα που η Τουρκία επιχειρεί στο πραγματικό πεδίο την δημιουργία τετελεσμένων, με στόχο να μας οδηγήσει με αυτά σε τραπέζι όχι διαπραγματεύσεων, αλλά μονομερούς αποδοχής των απαιτήσεων της. Η ίδια τόνισε ότι ακόμη και η ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη με την Αλβανία για οριοθέτηση ΑΟΖ, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής με δεδομένο ότι η Αλβανία έχει ήδη «κλείσει» τους κόλπους της, έχει ορίσει θέσεις βάσης και ευθείες γραμμές βάσης και έχει ήδη εδώ και χρόνια 12 ν.μ. χωρικά ύδατα. 

Η Κέρη Μαυρομμάτη, υποστήριξε ακόμη, ότι οι διαρκείς απειλές Ερντογάν με βαριές εκφράσεις και προειδοποιήσεις για προπαρασκευή επιθετικών πολεμικών πράξεων σε βάρος της Ελλάδας, συνιστούν κατά την γνώμη της αιτία για προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, με προσωποποιημένες κατηγορίες για τέτοιες προκλητικά απαράδεκτες πράξεις. 


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail