Νέο ρεκόρ μεταφοράς φορτίων μέσω της Θαλάσσιας Διαδρομής της Αρκτικής

Freepen.gr - Ποτέ πριν δεν είχαν μεταφερθεί τόσο μεγάλοι όγκοι φορτίων κατά μήκος της Ρωσικής ναυτιλιακής διαδρομής της Αρκτικής, γνωστή και ως Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή (NSR). Σύμφωνα με τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία θαλάσσιων και ποτάμιων μεταφορών, συνολικά 22,98 εκατομμύρια τόνοι απεστάλησαν στη διαδρομή κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020. Αυτό είναι 1,5 τοις εκατό περισσότερο από ό,τι κατά την ίδια περίοδο το 2019.

Οι αποστολές διαμετακόμισης (τράνζιτ) αντιπροσώπευαν 580.000 τόνους, ενημερώνει ο Οργανισμός.

Η ναυτιλία στη Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή (NSR) έχει αυξηθεί εκρηκτικά τα τελευταία χρόνια. Το 2017, μεταφέρθηκαν συνολικά 10,7 εκατομμύρια τόνοι στη διαδρομή. Το 2018, ο όγκος αυξήθηκε σε 20,18 εκατομμύρια τόνους και το 2019 σε 31,5 εκατομμύρια.

Ο συνολικός όγκος για το 2020 αναμένεται να υπερβεί τα 32 εκατομμύρια.

Η Rosatom, η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας, διαχειρίζεται την ανάπτυξη της NSR. Ο επικεφαλής της διεύθυνσης NSR της Rosatom, Vyacheslav Ruksha, πρόσφατα κατέστησε σαφές ότι ο φιλόδοξος στόχος 80 εκατομμυρίων τόνων του Βλαντιμίρ Πούτιν δε θα επιτευχθεί μέχρι το 2024.

Αλλά θα εκπληρωθεί το 2025, και μέχρι το 2030 οι αποστολές θα ανέλθουν σε 110 εκατομμύρια τόνους, υπογράμμισε ο Rukhsa.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail