Εξοργισμένος ο Πούτιν με τον Ερντογάν - Η Μόσχα δίνει στεγνά την Τουρκία στο Καραμπάχ

Freepen.gr - Αγριεύουν τα πράγματα στο Καραμπάχ και ανεβαίνει το θερμόμετρο στις ρωσοτουρκικές σχέσεις. Σε όλο και περισσότερους στη ρωσική ηγεσία εδραιώνεται η πεποίθηση ότι η Τουρκία όχι μόνο υπονομεύει την κατάπαυση του πυρός που προσπαθεί να στεριώσει η ρωσική διπλωματία αλλά και αυξάνει τη συχνότητα των εχθρικών προς τη Ρωσία ενεργειών μετά τις κόντρες στη Συρία, τη Λιβύη και το Καραμπάχ που έχουμε δει» αναφέρει ο ανταποκριτής του ΟΡΕΝ στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός.

Με βάση το ρεπορτάζ ερμηνεύεται ως εχθρική κίνηση η αμυντική συμφωνία που υπέγραψε στην Άγκυρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελενσκι η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει την παραγωγή των περιβόητων μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας τύπου Bayraktar.

Η Μόσχα όπως το συνηθίζει απάντα αρχικά με συμβολικές κινήσεις. Την ίδια στιγμή λοιπόν ο ρωσικός στολίσκος της Κασπίας θάλασσας και η ρωσική αεροπορία στη νότια Πτέρυγα δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν που βρέχεται από την Κασπία πραγματοποίησαν αεροναυτικές ασκήσεις με κεντρική θέση στο σενάριο τους τις καταρρίψεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αναφέρει ο Θανάσης Αυγερινός.

Πιο σημαντικό όμως μήνυμα φαίνεται πως είναι ότι για πρώτη φορά σε κεντρικό ρωσικό μέσο ενημέρωσης και προφανώς με την υποστήριξη των μυστικών υπηρεσιών του ρωσικού στρατού κρεμιέται κυριολεκτικά στα μανταλάκια η Τουρκία με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας "Κομερσάντ" όπου παρουσιάζεται ο τουρκικός στρατός ως βασικός υποκινητής του πολέμου στον Καραμπάχ. Αποκαλύπτεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 600 Τούρκοι στρατιωτικοί στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, που παρέμειναν εκεί μετά από θερινές ασκήσεις και ουσιαστικά καθοδηγούν τις επιθέσεις της χώρας κατά της Αρμενίας. Έχουν επανδρωθεί με τεθωρακισμένα πεζικού, οχήματα, πολλά αεροσκάφη και το πιο σημαντικό είναι ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βρέθηκαν στο Μπακού την επομένη της έναρξης των εχθροπραξιών στις 27 Σεπτεμβρίου ο αρχηγός του τουρκικού πεζικού και ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail